Fiatal Kutatók Akadémiája

Az FKA nemzetközi aktivitásai az elmúlt fél évben (2022. május – 2022. október)

Az alábbiakban az FKA 2022 májusa és októbere között végzett, szerteágazó nemzetközi aktivitásait foglaljuk össze. Az általunk szervezett programok mellett bemutatjuk azt is, hogy milyen nemzetközi fórumokon képviseltük a hazai fiatal kutatókat, továbbá hírt adunk arról, hogy tagjaink milyen nemzetközi szervezetekbe kerültek be tagként, illetve milyen nemzetközi díjakat kaptak tudománypolitikai munkájuk elismeréseként.

Fiatalok az akadémiai pályán – új kutatási jelentés a 45 év alatti kutatókról és egyetemi oktatókról Fiatalok az akadémiai pályán – új kutatási jelentés a 45 év alatti kutatókról és egyetemi oktatókról

Fiatalok az akadémiai pályán – új kutatási jelentés a 45 év alatti kutatókról és egyetemi oktatókról

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) az MTA Könyvtár és Információs Központ, a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont és a Budapesti Corvinus Egyetem munkatársaival együttműködve 2021 őszén széles körű és minden korábbinál részletesebb felmérést végzett a 45 éves vagy fiatalabb kutatók és egyetemi oktatók körében. A kapcsolódó részletes kutatási jelentés az FKA és a Magyar Tudományos Akadémia közös kiadásában az MTA Könyvtár és Információs Központ közreműködésével látott napvilágot.

FKA Kutatói Életpálya Webinárium: Munkamánia és kiégés a tudományban

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) Kisgyermekesek és Kutatónők Helyzetével Foglalkozó Bizottsága a munka-magánélet egyensúly témakörében webináriumot rendez 2022. október 10-én 13:00-14:30 között, melynek címe „Munkamánia és kiégés a tudományban”. A programon Dr. Hoyer Mária klinikai és addiktológiai szakpszichológus (Budai Egészségközpont) és Dr. Kun Bernadette pszichológus (ELTE) ismerteti a munkamánia és kiégés problémakörének elméleti és gyakorlati hátterét, felismerésének lehetőségeit, kezelését és gyógyulását. Az előadásokat követően a szakértők válaszolnak a közönség kérdéseire is. A programot Dr. Kovács Karolina Eszter és Dr. Zsidó András Norbert pszichológusok, az FKA tagjai fogják moderálni.

Elismerés a Fiatal Kutatók Akadémiája tagjának Elismerés a Fiatal Kutatók Akadémiája tagjának

Elismerés a Fiatal Kutatók Akadémiája tagjának

Toldi Gergelynek, a Fiatal Kutatók Akadémiája tagjának ítélték oda az Európai Fiatal Kutatók Akadémiájának „André Mischke YAE Prize for Science and Policy” díját. Az elismerést olyan fiatal, illetve kutatói pályájuk közepén járó kutatók kaphatják, akik tudományos és szakpolitikai tevékenységükkel, illetve eredményeikkel kiemelkedő mértékben járulnak hozzá az Európai Fiatal Kutatók Akadémiája kulcsfontosságú céljainak eléréséhez.

  • 55 találat
  • További