Fiatal Kutatók Akadémiája

Az FKA tagjai az MTA tudományos bizottságaiban

A 2020-ban az elnökválasztással megkezdődött, háromévenkénti akadémiai tisztújítás részeként megújultak a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) bizottságai, valamint a választásra jogosultak szavaztak az MTA tudományos bizottságainak összetételéről is. A Fiatal Kutatók Akadémiája három elnöki, illetve elnökségi bizottság munkájában, valamint kilenc szakbizottságban képviselteti magát, amire nagyon büszkék vagyunk.

2021. február 10.

Az MTA és a Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) közötti együttműködés és a fiatal kutatók képviselete jegyében az FKA vezetőségének öt tagja kapott felkérést összesen három elnöki, illetve elnökségi bizottság munkájában való részvételre. A Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottságban az FKA-val való kapcsolattartásért Solymosi Katalin felel. A Tudományértékelési Elnöki Bizottságba doménenként 1-1 vezetőségi tagot - Dékány Évát, Gselmann Esztert és Török Pétert - delegálta az FKA. Az MTA és Könyvtárának 200 éves fennállását köszöntő ünnepségekre 2025-26-ban kerül majd sor. Az előkészítő elnökségi bizottság munkáját Máté Ágnes FKA tag segíti.

Az elmúlt hónapok során a választásra jogosult köztestületi tagok szavaztak az MTA tudományos szakbizottságainak összetételéről is. A szavazás eredményeként immár kilenc bizottságban képviselteti magát a Fiatal Kutatók Akadémiája.

Név szerint:

Béni Szabolcs
Analitikai és Környezetkémiai Tudományos Bizottság

Hartmann Bálint
Elektrotechnikai Tudományos Bizottság

Hatvani István Gábor
Földtani Tudományos Bizottság
Jámbor Attila
Agrár-közgazdasági Tudományos Bizottság
Kecskés Gábor
Állam- és Jogtudományi Bizottság
Kóspál Ágnes
Csillagászati és Űrfizikai Tudományos Bizottság
Lengyel Balázs
Regionális Tudományi Bizottság
Ősi Attila
Paleontológiai Tudományos Bizottság
Török Péter
Ökológiai Tudományos Bizottság