Fiatal Kutatók Akadémiája

Webinárium a Marie Skłodowska-Curie Actions programról a Fiatal Kutatók Akadémiája és az NKFIH szervezésében

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatallal (NKFIH) közösen egy Marie Sklodowska-Curie Actions programmal kapcsolatos információs webináriumot szervez 2021. július 13-án, 9:30-12:30 között.

2021. július 6.

A hazai fiatal kutatók versenyképessége szempontjából a Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) kulcsfontosságúnak tartja a külföldi kutatói tapasztalatszerzést és ennek népszerűsítését. Az itthoni tudományos műhelyek szempontjából is kiemelten fontos, hogy a Magyarországra "befelé" irányuló nemzetközi mobilitást előmozdítsuk. E célból a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) az FKA-val együttműködésben 2021. július 13-án, 9:30-12:30 között webináriumot szervez az Marie Skłodowska-Curie Action (MSCA) programról.

A webinárium első felében a pályázati típusok és kiírások kerülnek általános bemutatásra. Ezt követően a főbb pályázati szereplők egy-egy képviselőjének (nyertes pályázó, témavezető és pályázat értékelő) részvételével szeretnénk ismertetni a Marie Skłodowska-Curie programot, és felhívni a figyelmet arra, hogy miért érdemes pályázni, MSCA ösztöndíjassá válni, vagy MSCA ösztöndíjast fogadni.

Az esemény második részében útmutatást, gyakorlati tanácsokat kívánunk nyújtani azoknak a kutatóknak és fogadó intézmények képviselőinek, akik az MSCA Posztdoktori Ösztöndíjra idén (2021. október 12-ei határidővel) pályázatot szeretnének beadni.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, kérjük, hogy részvételi szándékukat az alábbi linken jelezzék legkésőbb 2021. július 12. 14 óráig: https://nkfih.gov.hu/hivatalrol/hivatal-rendezvenyei/horizont-europa-marie-sklodowska-curie-akciok

További információ: Jeney Nóra, MSCA NCP (nora [dot] jeney [at] nkfih [dot] gov [dot] hu); Borza Beatrix, MSCA NCP (beatrix [dot] borza [at] nkfih [dot] gov [dot] hu)

A rendezvényre minden érdeklődő kollégát tisztelettel hívunk és várunk.