Nemzeti Víztudományi Program

Tudomány és Parlament: A víz jelentősége és korlátai a 21. században – videón az előadások és a panelbeszélgetés Tudomány és Parlament: A víz jelentősége és korlátai a 21. században – videón az előadások és a panelbeszélgetés

Tudomány és Parlament: A víz jelentősége és korlátai a 21. században – videón az előadások és a panelbeszélgetés

Melyek a legfontosabb víztudományi kutatások és hogyan tudnak az eddiginél is eredményesebben együttműködni kutatók és döntéshozók a vízzel kapcsolatos feladatok megoldásában? Ezekről a kérdésekről tanácskoztak a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat Tudomány és Parlament című rendezvényének résztvevői. Az előadások és a panelbeszélgetés videofelvétele cikkünkben elérhető.

A Föld kincse, a geotermia A Föld kincse, a geotermia

A Föld kincse, a geotermia

Geotermikus energia vonatkozásában fantasztikus természeti adottságokkal rendelkezik Magyarország – ismertette prof. dr. Szűcs Péter az Egyenlítőben. Ezen adottságok egy részét már most is jól használjuk, de a későbbiekben ebben még komoly potenciál van.

Kék a Duna, koronavírustól részegednek a városi hódok Kék a Duna, koronavírustól részegednek a városi hódok

Kék a Duna, koronavírustól részegednek a városi hódok

A levegő sokkal tisztább lett a járványügyi korlátozások miatt, de mi a helyzet a vizekkel? A Duna sokak szerint különösen kéknek tűnik most tavasszal, a fővárosi folyószakaszon megjelentek a vidrák és hódok. Ökológusokkal mentünk ki a vízre, hogy utánanézzünk, lehet-e ebben valami; a laboreredményekre még várni kell, de az biztos, hogy a vízminőséget nem szemrevételezéssel érdemes megállapítani. Invazív csigák és gyógyszermaradványok a ladikban.

  • 51 találat
  • További