Nemzeti Víztudományi Program - archívum

Vad Szigetköz, Gemenc, A szőke tó – Nézzen vizes témájú természetfilmeket a karantén alatt! Vad Szigetköz, Gemenc, A szőke tó – Nézzen vizes témájú természetfilmeket a karantén alatt!

Vad Szigetköz, Gemenc, A szőke tó – Nézzen vizes témájú természetfilmeket a karantén alatt!

Az MTA Nemzeti Víztudományi Program az elmúlt négy évben több alkalommal szerepelt ismeretterjesztő rendezvényeken, hogy a fiatalabb korosztályokban is népszerűsítse a víztudományt. Az MTA egyik legnépszerűbb ilyen rendezvénysorozatán, a Filmklubon nem egy alkalommal kerültek bemutatásra magyarországi vizekkel foglalkozó természetfilmek (pl. Vad Balaton, Gemenc, az árterek világa, A szőke tó - A Tisza-tó hat évszaka), illetve 2018-ban a Street Science „Víznap” alkalmával is több ismeretterjesztő rövidfilm került vetítésre.

A Tiszta Ivóvíz Nemzeti Program a Forbes magazinban A Tiszta Ivóvíz Nemzeti Program a Forbes magazinban

A Tiszta Ivóvíz Nemzeti Program a Forbes magazinban

A Forbes magazin 2019. decemberi számában cikket közölt a magyarországi ivóvíz helyzetéről és az ivóvizet veszélyeztető tényezőkről. A cikk beszámol az MTA Nemzeti Víztudományi Programjához kapcsolódó Tiszta Ivóvíz Nemzeti Programról is.

A World Science Forum lehetőséget adott az eddigi hatalmas munka áttekintésére is A World Science Forum lehetőséget adott az eddigi hatalmas munka áttekintésére is

A World Science Forum lehetőséget adott az eddigi hatalmas munka áttekintésére is

Nagy sikerrel zajlott le a World Science Forum a Magyar Tudományos Akadémián november 19 és 23 között. Több mint ezer ember vett részt a különböző programokon a világ minden tájáról. Az ötnapos programban helyet kapott az MTA Nemzeti Víztudományi Programja is, amelynek nemzetközi szakértői tartottak előadásokat a víztudományi kutatások legaktuálisabb kérdéseiről.

  • 64 találat
  • További