Fiatal Kutatók Akadémiája

NKFIH-FKA OTKA Információs Nap 2022

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) és a Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) “OTKA Információs Nap 2022” címmel online tájékoztató fórumot szervez 2022. január 26-án 15:30 és 17:15 óra között.

2022. január 20.

Időpont: 2022. január 26., 15:30-17:15

Helyszín: online, Zoom platform

Regisztráció: https://nkfih.gov.hu/hivatalrol/hivatal-rendezvenyei/nkfih-fka-otka

A rendezvényen az NKFIH munkatársai ismertetik az OTKA alapkutatási pályázatok idei kiírásának azon elemeit, amelyek az elmúlt évekhez képest lényeges változást jelentenek, valamint a pályázatbenyújtás legfontosabb technikai tudnivalóit. Az idei információs napon a Hivatal munkatársai a pályázatok pénzügyi tervezésével kapcsolatban is praktikus gyakorlati tanácsokat adnak. A programot megelőzően a regisztrált résztvevők előre is feltehetik kérdéseiket a szervezőknek az otka [dot] info [at] nkfih [dot] gov [dot] hu e-mail címen, hogy azokra remélhetőleg már a prezentációkba beépítve választ kaphassanak. Emellett az előadásokat követően is lehetősége lesz az érdeklődőknek kérdéseket feltenni az NKFIH képviselőinek az OTKA pályázatokkal kapcsolatban. Javasoljuk, hogy a résztvevők az információs nap előtt ismerkedjenek meg az idei kiírással (pályázati felhívás és technikai útmutató), hogy célzott kérdéseikre konkrét és gyors válaszokat kaphassanak.

A 2022. évi pályázati kiírások a https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/palyazatok/aktualis-felhivasok?save=1&cimke=NKFI oldalon találhatók.

TERVEZETT PROGRAM

15:30-15:35: Köszöntés

Dr. Solymosi Katalin, a Fiatal Kutatók Akadémiájának társelnöke

15:35-15:45: Bevezető

Dr. Szabó István, az NKFI Hivatal Tudományos és Nemzetközi Elnökhelyettese

15:45-16:30: A pályázatok elkészítésének legfontosabb tudnivalói, praktikus információk és eltérések a korábbi kiírásoktól

Dr. Bereczky Áron, az NKFIH Kutatói Kiválósági Főosztály vezetője

16:30-16:45: OTKA pályázatok pénzügyi tervezésével és elszámolásával kapcsolatos alapvető tudnivalók

Szabó Sarolta, az NKFIH Elszámolási Főosztály osztályvezetője

16:45-17:15: Kérdések és válaszok a kiírásokkal kapcsolatban

A részvevők a Zoom chat felületén tehetik fel kérdéseiket, melyeket az NKFIH képviselői a fórum keretein belül megválaszolnak.

Moderátor: Dr. Kecskés Gábor, a Fiatal Kutatók Akadémiájának vezetőségi tagja

Az információs nap résztvevőinek száma korlátozott (500 fő), ezért a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az alábbi regisztrációs felület kitöltésével lehetséges 2022. január 26-án 08:00 óráig: https://nkfih.gov.hu/hivatalrol/hivatal-rendezvenyei/nkfih-fka-otka

A résztvevők 2022. január 26-án délelőtt e-mailben kapják meg a részvételhez szükséges Zoom linket.