Fiatal Kutatók Akadémiája

Ukrajnai kutatókat és hallgatókat támogatnak a Fiatal Kutatók Akadémiájának tagjai

A Fiatal Kutatók Akadémiájának tagjai is fontosnak tartják, hogy lehetőségeikhez mérten álláslehetőségekkel, szakdolgozati témavezetéssel vagy egyetemi előadásaikon és konferenciákon való részvétellel támogassák az Ukrajnából menekülő hallgatókat és kutatókat.

2022. április 6.

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) – a Magyar Tudományos AkadémiávalClick here to read this in English (MTA) és számos magyarországi egyetemmel és kutatóhellyel összhangban – mélységes aggodalommal követi az Ukrajnában zajló háborús eseményeket. Többen csatlakoztunk az MTA-nak az Ukrajnából menekülő kutatók érdekében indított példaértékű jótékonysági adománygyűjtő akciójához, és üdvözöljük a befogadásukkal kapcsolatban létrehozott információs és közvetítő felület által felkínált lehetőségeket.
Ezekről bővebben
itt lehet tájékozódni.

Ebben a helyzetben egyetemi hallgatók és fiatal kutatók is lakhelyük elhagyására és tanulmányaik, kutatómunkájuk megszakítására kényszerültek. Az FKA tagjai - aktuális lehetőségeikhez mérten - álláslehetőségek, angol és magyar nyelvű egyetemi előadásokon vagy konferenciákon való részvétel, illetve szakdolgozati témavezetés felajánlásával szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a menekülni kénytelen ukrajnai hallgatók és kutatók minél kevésbé szakadjanak el a tudományos élettől. További részletek itt.

Az egyes egyetemek és intézmények vonatkozó részletes szabályozásaival kapcsolatos információk és a lehetőségek kapcsán forduljanak közvetlenül a táblázatban megadott elérhetőségeken az érintett kollégákhoz.