Fiatal Kutatók Akadémiája

Pályázati felhívás Bolyai és NKFIH_PD Mentorprogramra

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) a 2024. évben immár negyedik alkalommal hirdeti meg a Bolyai János Posztdoktori Kutatási Ösztöndíj elnyerését segítő mentorprogramját (Bolyai Mentorprogram) és másodszorra a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által támogatott posztdoktori (PD) kutatástámogatás elnyerését segítő mentorprogramot (NKFIH_PD Mentorprogram).

2024. február 8.

A mentorálási lehetőséget elnyert pályázók két konzultáció formájában olyan mentoroktól kapnak tanácsot pályázati anyaguk fejlesztésével kapcsolatban, akik korábban sikeresen pályáztak az adott program keretén belül, illetve nagy tapasztalattal rendelkeznek pályázatok írásában és bírálatában. A mentorálást követően a Bolyai Ösztöndíjat vagy a PD pályázatot elnyert pályázók vállalják, hogy a mentorprogram következő fordulójában mentorként maguk is segítik más pályázók sikerességét.

A FKA által kezdeményezett Pályázati felhívás letöltésementorprogram önkéntes alapon szerveződik, és független a Bolyai Kuratórium illetve az NKFIH működésétől. A mentorált projektek sikerességéért sem az FKA, sem az egyes mentorok nem vállalnak garanciát. A pályázati döntés ellen kifogásnak, fellebbezésnek helye nincs.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket az alábbi e-mail címre várjuk: fkamentorprogram [at] gmail [dot] com

A pályázók: PhD-fokozattal rendelkező, 45 év alatti fiatal kutatók, akik 2024-ben pályázatot kívánnak benyújtani a Bolyai János Posztdoktori Kutatási Ösztöndíjra és/vagy az NKFIH_PD kutatástámogatásra.

A pályázat célja: segítségnyújtás a sikeres pályázáshoz, fejenként 2 konzultáció formájában a CV, a kísérletes és munkaterv, illetve a tudománymetriai táblázatok összeállításával kapcsolatban.

A mentorok: a megpályázható témák az MTA 11 osztályának bármely területéről érkezhetnek.

A mentoráltak várható száma a két programban összesen: maximum 30 fő.

A kiválasztás módja: a pályázatok beérkezésének sorrendje és a mentorok szakterületei alapján a mentorok maguk döntenek a mentoráltak kiválasztásáról.

A pályázás módja: a mellékelt jelentkezési Pályázati űrlapűrlap és a mellékletek kitöltésével (kérjük, beküldés előtt mentsen mindent pdf formátumban Adatkezelési hozzájárulásis).

A pályázat benyújtásának határideje:

Bolyai Mentorprogram: 2024. február 19.

NKFIH_PD Mentorprogram: a PD pályázat meghirdetése után tesszük közzé

A pályázatok benyújtása: kizárólag elektronikus formában történik, a fkamentorprogram [at] gmail [dot] com email címre küldve. A jelentkezési űrlapot és a kötelező mellékleteket pdf formátumban kérjük csatolni.

A Bolyai-mentorálásra kiválasztottak kiértesítésének határideje: 2024. február 21.

A mentorprogram koordinátorai: Kolbert Zsuzsanna és Kelemen Zsolt