II. Filozófiai és Történettudományok Osztálya

Meghívó Kovács Ilona székfoglaló előadására

A Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai és Történettudományok Osztálya tisztelettel meghívja Kovács Ilona, az MTA levelező tagja „Miből lesz a felnőtt agy? A biológiai kor szerepe a serdülők agykérgi és kognitív fejlődésében” című székfoglaló előadására.

Elhunyt Török László ókortörténész, az MTA rendes tagja Elhunyt Török László ókortörténész, az MTA rendes tagja

Elhunyt Török László ókortörténész, az MTA rendes tagja

2020. szeptember 17-én, életének 80. évében elhunyt Török László Széchenyi-díjas ókortörténész, régész, núbiológus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Régészeti Intézetének kutató professor emeritusa, az ókori Núbia történetének, régészetének és az ókori Egyiptom hellenisztikus művészetének nemzetközileg elismert tudósa. A kutatótársak nevében Bollók Ádám régész búcsúzik tőle.

Frank Tibor székfoglaló előadása

A Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai és Történettudományok Osztálya tisztelettel meghívja Frank Tibor, az MTA rendes tagja A polgári érintkezés modernizálódása a 19. században című székfoglaló előadására.

Elhunyt Ormos Mária történész, az MTA rendes tagja – a kutatótársak nevében Romsics Ignác emlékezik Elhunyt Ormos Mária történész, az MTA rendes tagja – a kutatótársak nevében Romsics Ignác emlékezik

Elhunyt Ormos Mária történész, az MTA rendes tagja – a kutatótársak nevében Romsics Ignác emlékezik

Életének 90. évében, 2019. december 8-án elhunyt Ormos Mária Széchenyi-díjas történész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Modernkori Történeti Tanszékének professor emeritája, korábban az egyetem rektora és a kar megbízott dékánja, a 20. századi magyar és egyetemes történelem neves kutatója. A kutatótársak nevében Romsics Ignác akadémikus emlékezik rá.

Meghívó Rainer M. János székfoglaló előadására

A Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai és Történettudományok Osztálya tisztelettel meghívja Rainer M. János, az MTA levelező tagja „Letéréskor újratervezés – igen? A „szocializmus” újratervezése Magyarországon – történeti vázlat az ötvenes évektől a nyolcvanasokig” című székfoglaló előadására.

Meghívó Radnóti Sándor székfoglaló előadására

A Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai és Történettudományok Osztálya tisztelettel meghívja Radnóti Sándor, az MTA levelező tagja „A táj. Adalékok filozófiai és történelmi fogalmához” című székfoglaló előadására

  • 78 találat
  • További