II. Filozófiai és Történettudományok Osztálya

Meghívó Rainer M. János székfoglaló előadására

A Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai és Történettudományok Osztálya tisztelettel meghívja Rainer M. János, az MTA levelező tagja „Letéréskor újratervezés – igen? A „szocializmus” újratervezése Magyarországon – történeti vázlat az ötvenes évektől a nyolcvanasokig” című székfoglaló előadására.

Elhunyt Ormos Mária történész, az MTA rendes tagja – a kutatótársak nevében Romsics Ignác emlékezik Elhunyt Ormos Mária történész, az MTA rendes tagja – a kutatótársak nevében Romsics Ignác emlékezik

Elhunyt Ormos Mária történész, az MTA rendes tagja – a kutatótársak nevében Romsics Ignác emlékezik

Életének 90. évében, 2019. december 8-án elhunyt Ormos Mária Széchenyi-díjas történész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Modernkori Történeti Tanszékének professor emeritája, korábban az egyetem rektora és a kar megbízott dékánja, a 20. századi magyar és egyetemes történelem neves kutatója. A kutatótársak nevében Romsics Ignác akadémikus emlékezik rá.

Meghívó Kovács Ilona székfoglaló előadására

A Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai és Történettudományok Osztálya tisztelettel meghívja Kovács Ilona, az MTA levelező tagja „Miből lesz a felnőtt agy? A biológiai kor szerepe a serdülők agykérgi és kognitív fejlődésében” című székfoglaló előadására.

Meghívó Radnóti Sándor székfoglaló előadására

A Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai és Történettudományok Osztálya tisztelettel meghívja Radnóti Sándor, az MTA levelező tagja „A táj. Adalékok filozófiai és történelmi fogalmához” című székfoglaló előadására

  • 71 találat
  • További