Lejárt pályázati kiírások

Isabel és Alfred Bader – Művészettörténeti Kutatási Program

Dr. Alfred Bader, magyar gyökerekkel rendelkező kanadai kémikus, műgyűjtő, vállalattulajdonos, feleségével együtt évek óta támogatja fiatal közép-európai (cseh és osztrák) művészettörténészek kutatásait. Támogatását 2010-től a Magyar Tudományos Akadémiával közreműködve Magyarországra is kiterjesztette.
Jelentkezési határidő: 2016. február 4.

MTA Vendégkutatói program

Az MTA kutatási meghívást tesz közzé világviszonylatban kiemelkedő külföldi kutatók számára az irányítása alá tartozó kutatóközpontokban és kutatóintézetekben működő kutatócsoportokkal, valamint a magyarországi egyetemeken működő akadémiai támogatású kutatócsoportokkal végzendő közös kutatási munkára. A sikeres pályázat alapján kiválasztott nemzetközi hírű vendégkutatók a kutatócsoport munkájában közalkalmazotti jogviszony, illetve foglalkoztatásra irányuló további jogviszony keretében vesznek részt.
Jelentkezési határidő: 2016. március 9.

A Richter Gedeon Nyrt. pályázati felhívása

A pályázat célja a Richterben folyó kutatási tevékenységhez kapcsolható gyógyszeripari tárgyú, nemzetközi színvonalú innovációk felkarolása, és a kutatási eredmények gyakorlati megvalósításának elősegítése.
Jelentkezési határidő: 2016. március 17.

Kibővített szakmódszertani pályázat – 2016

Az MTA elnöke pályázatot hirdet a szakmódszertan tudományos megalapozását és megújítását segítő interdiszciplináris kutatások és azok gyakorlati alkalmazásának támogatására.
Jelentkezési határidő: 2016. április 25.

Felhívás a JSPS posztdoktori pályázatán való részvételre

A Japan Society for the Promotion of Science posztdoktori ösztöndíjat hirdet. Az MTA hivatalos jelölőszervezetként idén 2 kutatót javasolhat az ösztöndíjra. A felhívás minden tudományterületre vonatkozik.
Jelentkezési határidő: 2016. május 10.
  • 205 találat
  • További