IV. Agrártudományok Osztálya

A globális élelmezésbiztonsági háló kiépítése sürgető feladat - Popp József székfoglalója A globális élelmezésbiztonsági háló kiépítése sürgető feladat - Popp József székfoglalója

A globális élelmezésbiztonsági háló kiépítése sürgető feladat - Popp József székfoglalója

Az éhezés és az elhízás, az alul- és túltápláltság egymással párhuzamosan fordul elő a fejlett és fejlődő régiókban egyaránt – mondta Popp József agrárközgazdász, az MTA újonnan megválasztott levelező tagja az mta.hu-nak. Véleménye szerint a romló éghajlati tényezők miatt a szegényebb országokban állandósuló élelmiszerhiányra, ennek nyomán pedig további népességvándorlásra kell felkészülni. Az interjú végén megnézhető az akadémikus székfoglaló előadásáról készült felvétel is.

Akadémiai székfoglaló

„Mikotoxinok együttes előfordulása és kölcsönhatásuk” címmel székfoglaló előadást tart Kovács Melinda, az MTA rendes tagja

Akadémiai székfoglaló

„Alkalmazkodóképesség növelése a termésbiztonságért” címmel székfoglaló előadást tart Veisz Ottó, az MTA levelező tagja.

Akadémiai székfoglaló Akadémiai székfoglaló

Akadémiai székfoglaló

"A fenntartható élelmiszerellátás kihívásai az energia- és környezetbiztonság tükrében" címmel székfoglaló előadást tart Popp József, az MTA levelező tagja.

  • 43 találat
  • További