IV. Agrártudományok Osztálya

Elhunyt Király Zoltán agrármérnök, az MTA rendes tagja Elhunyt Király Zoltán agrármérnök, az MTA rendes tagja

Elhunyt Király Zoltán agrármérnök, az MTA rendes tagja

Életének 96. évében 2021. május 19-én elhunyt Király Zoltán agrármérnök, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének kutató professor emeritusa, az MTA Növényvédelmi Kutatóintézetének volt igazgatója, a növényvédelmi, azon belül a növénykórtani kutatások nemzetközileg elismert szakembere. Nevéhez fűződik a növényi kórélettan tudományágának megalkotása, melynek világszerte ismert és idézett kutatója volt.

Elhunyt Schmidt János agrármérnök, az MTA rendes tagja Elhunyt Schmidt János agrármérnök, az MTA rendes tagja

Elhunyt Schmidt János agrármérnök, az MTA rendes tagja

Életének 86. évében, 2020. november 18-án elhunyt Schmidt János, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a hazai és nemzetközi takarmányozástudomány kiemelkedő tudósa, a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának professor emeritusa. A pályatársak nevében Neményi Miklós akadémikus búcsúzik tőle.

A globális élelmezésbiztonsági háló kiépítése sürgető feladat - Popp József székfoglalója A globális élelmezésbiztonsági háló kiépítése sürgető feladat - Popp József székfoglalója

A globális élelmezésbiztonsági háló kiépítése sürgető feladat - Popp József székfoglalója

Az éhezés és az elhízás, az alul- és túltápláltság egymással párhuzamosan fordul elő a fejlett és fejlődő régiókban egyaránt – mondta Popp József agrárközgazdász, az MTA újonnan megválasztott levelező tagja az mta.hu-nak. Véleménye szerint a romló éghajlati tényezők miatt a szegényebb országokban állandósuló élelmiszerhiányra, ennek nyomán pedig további népességvándorlásra kell felkészülni. Az interjú végén megnézhető az akadémikus székfoglaló előadásáról készült felvétel is.

  • 51 találat
  • További