I. Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya

Ember és környezet

Az MTA Művelődéstörténeti Osztályközi Állandó Bizottság Élettudományok-története Munkabizottsága, a Magyar Természettudományi Társulat Tudománytörténeti Szakosztálya, a Semmelweis Egyetem Népegészségtani Intézete és a Magyar Orvostörténelmi Társaság Fogászattörténeti Kör közös rendezvénye az Értékmentés és innováció a tudományban című konferenciasorozat keretében.

Osztályülés

A Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya 2022. október 10-én vegyes jelenlétű osztályülést tart.

Osztályülés

A Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya 2022. szeptember 12-én a Néprajzi Múzeumban tartja ülését.

Bécsy Tamás-díj 2022

2022-ben az MTA Színház- és Filmtudományi Állandó Bizottsága és a Theatron Műhely Alapítvány a Bécsy Tamás-díjat megosztva ítélte Herczog Noéminak és Patonay Anitának.

The Oxford Guide to the Uralic Languages – magyar nyelvészprofesszor az uráli nyelvcsaládról szóló, átfogó tudományos kiadvány szerkesztői között   The Oxford Guide to the Uralic Languages – magyar nyelvészprofesszor az uráli nyelvcsaládról szóló, átfogó tudományos kiadvány szerkesztői között

The Oxford Guide to the Uralic Languages – magyar nyelvészprofesszor az uráli nyelvcsaládról szóló, átfogó tudományos kiadvány szerkesztői között

A ma elérhető legátfogóbb tudományos kiadvány az uráli nyelvcsaládról az a kötet, amely 2022 tavaszán jelent meg Bakró-Nagy Marianne, Johanna Laakso és Elena Skribnik szerkesztésében. A „The Oxford Guide to the Uralic Languages” című könyv a nyelvtörténettől a nyelvpolitikáig számos nyelvtudományi témát érint. Az ismertebb uráli nyelvek mellett több olyan kisebbségi nyelvről is részletes tájékoztatást nyújt, amelyet korábban angolul nem írtak le. Bakró-Nagy Marianne-nal, az MTA doktorával beszélgettünk.

  • 327 találat
  • További