I. Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya

Hajdú 100

Emlékülés Hajdú Péter nyelvész születésének 100. évfordulója alkalmából

Budapest 150

A Nyelv- és Irodalomtudományok Osztályának interdiszciplináris konferenciája a Magyar Tudomány Ünnepén

Osztályülés

A Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya 2023. október 16-án vegyes jelenlétű osztályülést és előtte a hazai akadémikusok részvételével vegyes jelenlétű zárt ülést tart.

Osztályülés

A Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya 2023. szeptember 11-én tartja következő ülését.

BÉCSY TAMÁS-DÍJ 2023

2023-ban az MTA Színház- és Filmtudományi Állandó Bizottsága és a Theatron Műhely Alapítvány a Bécsy Tamás-díjat megosztva ítélte Antal Klaudiának és Porogi Dorkának.

Osztályülés

A Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya 2023. június 12-én vegyes jelenlétű osztályülést tart.

Kölcsey Ferenc 200 éves Hymnusa

A Magyar Tudományos Akadémia Nyelv- és Irodalomtudományok Osztályának és a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézetének XIX. Századi Osztályának az MTA 196. közgyűléséhez kapcsolódó konferenciája

Osztályülés

A Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya 2023. április 17-én vegyes jelenlétű osztályülést tart.

„A nyelv nem romlik, csak változik” – interjú Kiefer Ferenc akadémikussal „A nyelv nem romlik, csak változik” – interjú Kiefer Ferenc akadémikussal

„A nyelv nem romlik, csak változik” – interjú Kiefer Ferenc akadémikussal

Hogyan lett a szerbiai kisváros többnyelvű közegében felnőtt, eredetileg matematika–fizika szakos tanárként végzett fiatalemberből nyelvész, akadémiai intézetigazgató és egyetemi tanszék alapítója? Milyen útkeresések jellemezték, és milyen ideológiai hatások érték a nyelvészetet a múlt század második felében? Egyebek mellett ez is kiderül az Utak a Széchenyi térre című interjúsorozat újabb részéből, amely nem sokkal halála előtt készült a 2020-ban elhunyt Kiefer Ferenccel.

  • 352 találat
  • További