IV. Agrártudományok Osztálya

Székfoglaló előadások

Szendrő Zsolt, az MTA rendes tagja, Gócza Elen, az MTA levelező tagja és Faragó Sándor, az MTA levelező tagja székfoglaló előadásai az MTA székházban.

Konferencia és ünnep – Az MTA Agrártudományok Osztálya és a Talajtani Intézet tudományos ülése Németh Tamás akadémikus születésének 70. évfordulójára Konferencia és ünnep – Az MTA Agrártudományok Osztálya és a Talajtani Intézet tudományos ülése Németh Tamás akadémikus születésének 70. évfordulójára

Konferencia és ünnep – Az MTA Agrártudományok Osztálya és a Talajtani Intézet tudományos ülése Németh Tamás akadémikus születésének 70. évfordulójára

A kutatóprofesszort, az Akadémia egykori főtitkárát, az Agrártudományok Osztályának korábbi elnökét a tiszteletére rendezett, „A talajtermékenység fenntartása nélkülözhetetlen természeti erőforrásaink hosszú távú megőrzésében” címmel tartott tudományos tanácskozáson köszöntötték az MTA Székház Dísztermében.

Elhunyt Király Zoltán agrármérnök, az MTA rendes tagja Elhunyt Király Zoltán agrármérnök, az MTA rendes tagja

Elhunyt Király Zoltán agrármérnök, az MTA rendes tagja

Életének 96. évében 2021. május 19-én elhunyt Király Zoltán agrármérnök, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének kutató professor emeritusa, az MTA Növényvédelmi Kutatóintézetének volt igazgatója, a növényvédelmi, azon belül a növénykórtani kutatások nemzetközileg elismert szakembere. Nevéhez fűződik a növényi kórélettan tudományágának megalkotása, melynek világszerte ismert és idézett kutatója volt.

  • 56 találat
  • További