VII. osztály

A Kisfaludy Lajos Alapítvány kuratóriuma 2018. június 21-én tartott ülésén létrehozta az „Alapítvány tiszteletbeli elnöke” elismerő feladatkört és megválasztotta Görög Sándor akadémikust, alapító elnököt az Alapítvány tiszteletbeli elnökéül.

2018. november 28.

Az 1994-ben létrehozott Kisfaludy Lajos Alapítvány (https://www.richter.hu/hu-HU/felelossegvallalas/alapitvanyok/Pages/Kisfaludy-Lajos-Alapitvany.aspx) célja eredeti gyógyszerek kutatása és a kapcsolódó tudományterületek fejlődésének elősegítése. A kuratórium 1999 óta évente pályázatot ír ki fiatal kutatók számára, amelyre nemzetközi folyóiratban megjelent, gyógyszerkutatással kapcsolatos publikációkkal lehet benevezni. A pályázatokat a hazai tudományos élet képviselőiből álló zsűri és a kuratórium tagjai bírálják el. Az Alapítvány évente megrendezett tudományos ülést szervez, amelynek keretében kerül sor a „Kisfaludy Lajos emlékelőadás” megtartására és a dijak átadására.

Az Alapítvány első elnöke, Dr. Görög Sándor akadémikus 1994 és 2015 között látta el feladatát, azóta a kuratórium elnöke Dr. Hudecz Ferenc akadémikus.