VIII. Biológiai Tudományok Osztálya

A Jermy Tibor-díj 2024. évi díjazottjai

A díj olyan fiatal, tehetséges biológus egyetemi hallgatók és kutatók számára ítélhető oda, akik elsősorban elméleti és alkalmazott zoológia területén végzik kutatási tevékenységüket.

2024. május 15.

A Díjbizottság szakterületén nyújtott kiváló tudományos munkája elismeréseként Jermy Tibor-díj kitüntetésben részesíti az alábbi fiatal kutatókat.

  • Jósvai Júlia Katalin PhD: a HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének tudományos munkatársa. Kutatómunkája során tápnövény illatanyagok szerepét és gyakorlatban való felhasználhatóságát vizsgálta kártevő darazsak és lepkék tekintetében, továbbá részt vett ún. félszintetikus csalétkek fejlesztésében. Ajánlotta: a HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézete.
  • Korányi Dávid PhD: a HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont tudományos munkatársa. Kutatási területe: a városi környezet, a mezőgazdasági intenzifikáció és a természetes élőhelyfoltok különböző állategyüttesekre és a kapcsolódó ökoszisztéma funkciókra és szolgáltatásokra gyakorolt hatásainak lokális és tájléptékű vizsgálata. Ajánlotta: a HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézete és a Magyar Rovartani Társaság.
  • Mizsei Edvárd PhD: a Debreceni Egyetem Ökológiai Tanszékének tudományos munkatársa. Gerinces zoológiai kutatásai során innovatív módon ötvözte az elméleti és gyakorlati megközelítéseket, munkájával nagymértékben hozzájárult veszélyeztetett hüllőfajok védelmének konzervációbiológiai alapjaihoz. Ajánlotta: az MTA Biológiai Tudományok Osztálya Ökológiai Tudományos Bizottsága.