VIII. Biológiai Tudományok Osztálya

A 2019. évi díjazottak

  • Mezőfi László: a Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Rovartani Tanszékének tudományos segédmunkatársa. Az almaültetvények pók együtteseinek faunisztikai feltárásában, a pókok biológiájának és az agrár ökoszisztémákban betöltött ökológiai szerepének megismerésében elért eredményeit Pro Scientia Aranyéremmel is jutalmazták.
  • Szederjesi Tímea PhD: az ELTE Biológia Doktori Iskolájában szerzett PhD fokozatának megszerzése után a Magyar Természettudományi Múzeumban segédmuzeológus lett, ahol az Oligochaeta gyűjtemény kurátori teendőit látja el. Az egyik első kutató, aki az integratív taxonómiai megközelítés fontosságát hangsúlyozta és azt munkáiban sikeresen alkalmazta.
  • Tóth Balázs PhD: a Magyar Természettudományi Múzeum segédmuzeológusa, a Lepkegyűjtemény kurátora. Munkássága magába foglalja a karcsúbagoly lepkék nemzetségének felülvizsgálatát, nagyszámú eddig leíratlan faj felfedezését, valamint az araszolólepkék taxonómiai és faunisztikai kérdéseinek vizsgálatát, a kárpát-medencei fauna teljes revízióját.