VII. osztály

Elhunyt Fülöp Ferenc kémikus, az MTA rendes tagja Elhunyt Fülöp Ferenc kémikus, az MTA rendes tagja

Elhunyt Fülöp Ferenc kémikus, az MTA rendes tagja

2021. július 17-én reggel, 69 éves korában elhunyt Fülöp Ferenc kémikus, az MTA rendes tagja, az MTA Kémiai Tudományok Osztálya és az MTA Szegedi Területi Bizottsága korábbi elnöke. A barátok, pályatársak nevében Tóth Gábor, az MTA doktora, egyetemi tanár búcsúzik az akadémikustól.

Elhunyt Gál Sándor kémikus, az MTA rendes tagja Elhunyt Gál Sándor kémikus, az MTA rendes tagja

Elhunyt Gál Sándor kémikus, az MTA rendes tagja

Életének 88. évében, 2021. május 16-án elhunyt Gál Sándor kémikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem professor emeritusa, Vegyészmérnöki Karának egykori dékánja a műszaki kémia és az analitikai kémia, azon belül a termoanalitika nemzetközi hírű kutatója volt.

Idén 60 éve, hogy megalapították az MTA Alkaloidkémiai Tanszéki Kutatócsoportját

Az 1960-as évek előremutató kezdeményezése volt a magyar tudomány-politikának az Akadémia szervezetébe tartozó, de különböző egyetemeken működő, tanszéki kutatócsoportok létrehozása. A kutatócsoportok létrehozása megvalósította azt az alapelvet, hogy "magas színvonalon és hatékonyan oktatni csak jó kutatói munkával együtt, ugyanakkor hatékony és eredményes kutatást pedig csak jó oktatói munkával együtt lehet végezni".

  • 105 találat
  • További