I. Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya

Felhívás a Havas László-emlékkonferenciára

Kedves Kollégák!

A Debreceni Egyetem Történelmi Intézetének Klasszika-filológiai és Ókortörténeti Tanszéke, valamint korábbi OTKA kutatócsoportja emlékkonferenciát szervez Havas László professor emeritus tiszteletére, aki öt éve távozott közülünk és idén májusban lenne 80 esztendős. A konferencia időpontja: 2019. május 9‒10, helyszíne: Debreceni Egyetem főépülete.

A rendezvényre hívjuk és várjuk mindazokat a kollégákat és egykori tanítványokat, akik előadásukkal szívesen hozzájárulnának a közös megemlékezéshez. Az előadások tartalmát illetően nem állapítunk meg konkrét témát, csak azt kérjük, valamilyen módon kapcsolódjanak Havas tanár úr munkásságához. (Pl. irodalomtörténet - különös tekintettel Nepos, Sallustius, Cicero, Florus munkásságára; erényfilozófia; Szent István szellemi öröksége stb. Publikációinak listája megtekinthető az mtmt.hu adatbázisában.)

Az előadások időkerete 20 perc. A jelentkezéseket és a rövid rezüméket 2019. március 15-éig várjuk Tóth Orsolya vagy Takács László e-mail címére: kharisz [at] hotmail [dot] com; takacs [dot] laszlo [at] btk [dot] ppke [dot] hu.

Debrecen, 2019. február 8.

Tóth Orsolya és Takács László szervezők