FameLab

FameLab 2021 FameLab 2021

FameLab 2021

Az idei FameLab-et rendhagyó, online formában rendezzük meg. Jelentkezzen 2021-ben az előadás feltöltésével a világ vezető tudománykommunikációs versenyére!

TOVÁBB
FameLab 2020 FameLab 2020

FameLab 2020

2020-ban harmadik alkalommal rendezzük meg a FameLab tudománykommunikációs versenyt. Jelentkezzen március 16-ig, és mutassa be kutatását három percben!

TOVÁBB

FameLab 2019

2019-ben is megrendezzük a népszerű FameLab tudománykommunikációs versenyt. A szabályok ugyanazok, a helyszínek bővülnek. Jelentkezni március 24-ig lehet!

TOVÁBB
Egyénre szabott implantátumok, a hangképzés mint biomarker és a félelem neurológiája – megtartották a FameLab 2019 magyarországi döntőjét Egyénre szabott implantátumok, a hangképzés mint biomarker és a félelem neurológiája – megtartották a FameLab 2019 magyarországi döntőjét

Egyénre szabott implantátumok, a hangképzés mint biomarker és a félelem neurológiája – megtartották a FameLab 2019 magyarországi döntőjét

A Magyar Tudományos Akadémia és a British Council Hungary együttműködésében május 13-án immár második alkalommal rendezték meg Magyarországon a FameLab versenyt. A győztes Asztalos Lilla, a BME hallgatója lett „Az orvoslás új dimenziója és veszélyei” című előadásával, így ő képviselheti Magyarországot a júniusi nemzetközi döntőn, a Cheltenham Science Festivalon Nagy-Britanniában. A FameLab a világ vezető tudománykommunikációs versenye, célja, hogy megtalálja azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos tudományos témákról.

TOVÁBB

Láthatatlan csecsemő, barátságos fejtetvek és izgalmas illatok  – lezajlott a FameLab döntője az Akadémián Láthatatlan csecsemő, barátságos fejtetvek és izgalmas illatok  – lezajlott a FameLab döntője az Akadémián

Láthatatlan csecsemő, barátságos fejtetvek és izgalmas illatok – lezajlott a FameLab döntője az Akadémián

Kis-Tóth Ágnes nyerte a FameLab magyarországi döntőjét, melyet az MTA Székház Dísztermében rendeztek meg hétfőn, 2018. május 14-én. A fekete lyukak titkait bemutató fizikus képviseli Magyarországot a júniusi nemzetközi döntőn a Cheltenham Science Festivalon Nagy-Britanniában. A második helyezett a fejtetvek meglepő evolúciós szerepét bemutató előadásával Rózsa Lajos lett, a közönségdíjat pedig Fiser Béla kémikus nyerte el.

TOVÁBB
FameLab az Akadémián – 
a tudománykommunikációs verseny magyar döntője FameLab az Akadémián – 
a tudománykommunikációs verseny magyar döntője

FameLab az Akadémián – a tudománykommunikációs verseny magyar döntője

A Magyar Tudományos Akadémia és a British Council Hungary 2018-ban első alkalommal Magyarországon is megrendezte a FameLab tudománykommunikációs versenyt. A cél: megtalálni azokat, akik inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos, tudományos témákról. A versenyzőknek három perc áll rendelkezésükre ahhoz, hogy tartalmas, közérthető és jó stílusú előadással győzzék meg a közönséget és a zsűrit.A magyarországi döntőt 2018. május 14-én rendezik az MTA Székházban. A verseny nyertese jut tovább a nemzetközi döntőbe.

TOVÁBB
Tudományról három percben – FameLab az Akadémián Tudományról három percben – FameLab az Akadémián

Tudományról három percben – FameLab az Akadémián

Miért könnyű szülővé válnia egy pingvinnek, de miért nehéz ugyanez egy fókának? Miként segíti a reggeli „gyógysör” átvészelni a görbén sikerült éjszaka okozta kellemetlen tüneteket? Összeolvadó fekete lyukak és gravitációs hullámok, virtuális séta a molekulák világában és szerelem a vérbaj idején. Néhány azok közül a témák közül, amelyekről a Magyarországon idén először megrendezett tudománykommunikációs verseny, a FameLab elődöntőjében beszéltek a résztvevők.

TOVÁBB