FameLab

FameLab Magyarország 2020

2020-ban harmadik alkalommal rendezzük meg a FameLab tudománykommunikációs versenyt. Jelentkezzen március 16-ig, és mutassa be kutatását három percben!

FameLab – tudományról kreatívanFor English, please click here

A FameLab a világ egyik vezető tudománykommunikációs versenye. Célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait - azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos témákról. Világszerte egyre nagyobb szükség van arra, hogy a kutatók hatékonyan és mindenki számára jól érthetően kommunikálják a tudományos eredményeket. Az ő sikereik inspirálják a jövő generációit, és egyúttal fogékonyabbá teszik a nagyközönséget az összetett kérdések iránt.

Az első FameLabet az angliai Cheltenham Tudományos Fesztivál szervezte. Az elmúlt tíz évben több mint 11000 fiatal kutató vett részt rajta a világ minden tájáról. A FameLab résztvevői TEDx beszédeket tartottak, könyveket írtak, cégeket alapítottak és sikeres, hatékonyan kommunikáló kutatók lettek. A British Council idén is közel 30 országban rendez versenyeket szerte a világon.

FameLab Magyarországon

Itt a lehetőség csatlakozni a magyarországi versenyhez! A program a British Council és a Magyar Tudományos Akadémia szervezésében valósul meg. A kiválasztott résztvevők egy kétnapos mesterkurzuson vesznek részt, amelyet a téma legjobb brit szakértői tartanak. A győztes pedig részt vehet a FameLab nemzetközi döntőjén a júniusi Cheltenham Tudományos Fesztiválon.

Jelentkezés

A versenyre 18 éven felüli, természettudományi, műszaki, orvosi vagy matematikai témával foglalkozó diákok, kutatók vagy tanárok jelentkezését várjuk. A résztvevőknek három percük van, hogy meggyőzzék a zsűrit és a Regisztráljon a FameLab-re!közönséget a tehetségükről egy előadással, ahol a tartalom, a közérthetőség és a személyes karizma is számít. Az előadás nyelve magyar vagy angol lehet.

VÁLTOZÁS

A korábban meghirdetett dátumoktól eltérően, az egészségügyi kockázat csökkentése miatt az elődöntők online zajlanak.

A döntőbe jutók részt vesznek egy mesterkurzuson, illetve az országos döntőn - ezeket várhatóan 2020 őszén rendezzük meg.