VI. Műszaki Tudományok Osztálya

Dr. Balázsi Csabát a World Academy of Ceramics akadémikus tagjai közé választották

Dr. Balázsi Csabát, a Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézet, ELKH Energiatudományi Kutatóközpont tudományos tanácsadóját a World Academy of Ceramics akadémikus tagjai közé választották „a műszaki és biokerámia terén nyújtott kiemelkedő teljesítményéért és munkájáért, és a kerámia közösségében végzett tevékenységéért”.

Világítási és egyéb hálózatok – lehetőségek és kérdések;

A Fény Nemzetközi Napja alkalmából Világítási és egyéb hálózatok – lehetőségek és kérdések; címmel Schwarcz Péter (Tungsram, Szenior Szakértő; MEE-VTT alelnöke) tart előadást a MTA MTO EETB, a MEE Világítástechnikai Társasága és a CIE Magyar Nemzeti Bizottsága közös eseménye a keretében, amely 2022. május 16-án 17 órakor online kerül megrendezésre.

Károly Gyula emlékülés

A Magyar Tudományos Akadémia Metallurgiai Tudományos Bizottsága a Károly Gyula professzor emlékének szentelt tudományos ülését, a 2021. november 26-án 10.00-12.00 között tartja.

Elhunyt Vámos Tibor villamosmérnök, az MTA rendes tagja Elhunyt Vámos Tibor villamosmérnök, az MTA rendes tagja

Elhunyt Vámos Tibor villamosmérnök, az MTA rendes tagja

Életének 95. évében, 2021. május 19-én elhunyt Vámos Tibor, a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (MTA Kiváló Kutatóhely) alapítója, volt igazgatója. Nemzetközi hírű kutatóként kimagasló érdeme egyebek mellett a hazai számítógép-hálózati rendszerek fejlesztése, használatuk országos programmá szélesítése.

Elhunyt Gyulai József fizikus, az MTA rendes tagja Elhunyt Gyulai József fizikus, az MTA rendes tagja

Elhunyt Gyulai József fizikus, az MTA rendes tagja

Méltósággal viselt, hosszú, súlyos betegség után 2021. február 12-én elhunyt Gyulai József Széchenyi-díjas fizikus, az MTA rendes tagja, a BME professor emeritusa, Hódmezővásárhely díszpolgára. A tudósnemzedékek nevelőjét 88. életévében érte a halál.

  • 116 találat
  • További