Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia

Építész Kávéház –Magyar Ádám fotóművész előadása

2023. május 9.

Magyar Ádám fotóművész előadása 2023. május 26-án 17 órától lesz a FUGA Budapesti Építészeti Központban (1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 5). Az előadást követő beszélgetést Szegedy-Maszák Zoltán és Vincze László moderálja.

Facebook-esemény:

https://fb.me/e/LKh8RDIP

A program a Széchenyi Akadémia és a FUGA közös rendezvénye.

Magyar Ádám szenvedélyesen járja a világot, miközben metropoliszok lakóit, az embert, a tömeget, ezek áramlását időben és térben jeleníti meg.

Elkötelezett a fotográfia mellett és különleges munkamódszert fejlesztett ki. Fotó és videó munkái éveken át tartó folyamatos művészeti kísérletek, saját technológiai fejlesztések eredményei. Fő motívuma az idő érzékelése és annak megértésére irányuló törekvés. Tér és idősíkok vetülnek egymásra, a folyamatos jelen képződik le egyetlen képen, az élmény az 'álló' és a 'mozgó' közötti határon mozog szinte minden művében. Munkássága elismert a kortárs fotográfia nemzetközi színterén, különleges esztétikájával az AI technológia egyre mélyülő elméleti vitáiban is hivatkozási pontként szolgál.

Magyar Ádám Így vall a művészetről:

„Szeretem látni az időt, amit a művész befektet a mű létrehozásába, és érezni az önostorozást a nem kielégítő eredmények láttán. Számomra a törődés és akarás során válik művészetté az anyag és emberré a művész."

(MŰÉRTŐ_ Somhegyi Zoltán_2011)

Az estek célja, hogy a különböző érdeklődési köröket, alkotói magatartásokat megismerve a közös kérdéseket − baráti viták folyamán − megtárgyaljuk, a személyes kapcsolatokat kiépítsük vagy megerősítsük.

Az előadás és beszélgetés a Széchenyi Akadémia Építészeti Osztályának szervezése, az Építész Kávéház elnevezésű klubest a második alkalom a FUGA-ban; az első az alkotói felelősség témájában volt május 8-án: