Közoktatási Elnöki Bizottság

MTA: négy elemzés a közoktatás fejlesztésének feladatairól MTA: négy elemzés a közoktatás fejlesztésének feladatairól

MTA: négy elemzés a közoktatás fejlesztésének feladatairól

A matematika, a természettudomány és az idegen nyelvek tanítása, digitalizáció az oktatásban: fejlesztési feladat van bőven, ezeket vázolták fel az adott területek vezető kutatói az Akadémián. A Közoktatási Elnöki Bizottság november 25-ei rendezvényéről készült videofelvételen látható tartalom alapján az MTA rövidesen állásfoglalásokat ad ki, amelyek követik a pedagógusok megbecsülésével kapcsolatban már korábban megjelent közleményt.

Elhunyt Farsang Andrea Elhunyt Farsang Andrea

Elhunyt Farsang Andrea

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy életének 56. évében, 2022. december 13-án Szegeden elhunyt Farsang Andrea akadémikus, a Közoktatási Elnöki Bizottság tagja, az MTA Közoktatás-fejlesztési Kutatási Program MTA-SZTE Földrajz Szakmódszertani Kutatócsoport vezetője.

A Magyar Tudományos Akadémia Közoktatási Elnöki Bizottságának állásfoglalása a pedagógusok anyagi megbecsüléséről

A nemzetközi tudásszint-mérések szerint a magyar diákok eredményei hosszabb távon jelentősen romlanak, növekszik a gyengén teljesítők aránya, nem csökken az iskolát korán, végzettség nélkül elhagyók száma. Diákjaink problémamegoldó képességének szintje már a fejletlen országokéhoz közelít, az iskolai teljesítmények családi háttér általi meghatározottsága tekintetében pedig a világ legproblematikusabb országai közé tartozunk. Tudományos elemzések egybehangzó eredményei szerint a közoktatás eredményességének legfőbb meghatározó tényezője a pedagógus, és amint azt számos tény mutatja, a magyarországi pedagógusok helyzete különösképpen nehéz.

Előadóülést tart az MTA Közoktatási Elnöki Bizottsága Előadóülést tart az MTA Közoktatási Elnöki Bizottsága

Előadóülést tart az MTA Közoktatási Elnöki Bizottsága

Az MTA Közoktatási Elnöki Bizottsága az oktatás legfontosabb kérdéseit középpontba helyező előadássorozatot indít “The Future of Education in a Knowledge-Rich Society” címmel. A nyitóelőadást Andreas Demetriou professzor, a Ciprusi Tudományos Akadémia elnöke tartja "Educating the developing mind in a world of highly distributed intelligence: Can our schools cope?" címmel 2021. október 14-én 14:00 órakor, az MTA Székház Felolvasótermében.

  • 21 találat
  • További