Közoktatási Elnöki Bizottság

Előadóülést tart az MTA Közoktatási Elnöki Bizottsága Előadóülést tart az MTA Közoktatási Elnöki Bizottsága

Előadóülést tart az MTA Közoktatási Elnöki Bizottsága

Az MTA Közoktatási Elnöki Bizottsága az oktatás legfontosabb kérdéseit középpontba helyező előadássorozatot indít “The Future of Education in a Knowledge-Rich Society” címmel. A nyitóelőadást Andreas Demetriou professzor, a Ciprusi Tudományos Akadémia elnöke tartja "Educating the developing mind in a world of highly distributed intelligence: Can our schools cope?" címmel 2021. október 14-én 14:00 órakor, az MTA Székház Felolvasótermében.

Beszámoló a Magyar Tudományos Akadémia Közoktatási Elnöki Bizottsága 2019. évi munkájáról
Beszámoló a Magyar Tudományos Akadémia Közoktatási Elnöki Bizottsága 2019. évi munkájáról

Beszámoló a Magyar Tudományos Akadémia Közoktatási Elnöki Bizottsága 2019. évi munkájáról

A Magyar Tudományos Akadémia Közoktatási Elnöki Bizottsága (KEB) alaptevékenységként, s önálló kezdeményezésű feladatként tudományos igényű elemzéseket készít a közoktatás és nevelés tartalmi kérdéseivel kapcsolatban, közvetíti az egyes tudományterületek korszerű eredményeit, mindenekelőtt azzal a céllal, hogy azoknak a közoktatás és nevelés rendszerében történő felhasználását segítse, kezdeményezze, figyelemmel kövesse.

Az MTA a Nemzeti alaptantervről Az MTA a Nemzeti alaptantervről

Az MTA a Nemzeti alaptantervről

A Magyar Tudományos Akadémia 2018-ban alaposan elemezte és véleményezte a Nemzeti alaptanterv akkori változatát, 2019-ben felajánlotta további együttműködését, és a visszajelzések hiánya ellenére jelenleg is készen áll arra, hogy részt vegyen az ország jövője szempontjából meghatározó fontosságú NAT társadalmi vitájában, szakmai támogatásában.

Közoktatás, Nemzeti alaptanterv – előadások és panelbeszélgetés az MTA-n Közoktatás, Nemzeti alaptanterv – előadások és panelbeszélgetés az MTA-n

Közoktatás, Nemzeti alaptanterv – előadások és panelbeszélgetés az MTA-n

Az Akadémia az oktatást szakpolitikai kérdésnek tartja. Amikor pedig úgy látja, hogy szükséges, kinyilvánítja a véleményét róla. A célunk, hogy bizonyítékokon alapuló tudományos eredményekkel segítsük a döntéshozókat – mondta Lovász László, az MTA elnöke az Akadémia „Tudomány és Parlament – a Magyar Tudományos Akadémia feladatvállalása a közoktatásban” című fórumon november 13-án.

  • 13 találat
  • További