Közoktatási Elnöki Bizottság

Kárpáti Andrea Elismerő Oklevélben részesült Kárpáti Andrea Elismerő Oklevélben részesült

Kárpáti Andrea Elismerő Oklevélben részesült

A Magyar Művészeti Akadémia Elismerő Oklevelet adományozott művészetpedagógiai kutató kategóriában prof. dr. Kárpáti Andrea művészetpedagógiai és neveléstudományi kutató, művészettörténész részére az esztétikai neveléssel kapcsolatos művészetpedagógiai kutatásban több évtizeden át végzett következetes és elhivatott tudományos és oktatói tevékenysége elismeréseként.

TOVÁBB

Csapó Benő professzor úr temetése Csapó Benő professzor úr temetése

Csapó Benő professzor úr temetése

Ezúton szeretnénk tájékoztatni mindazokat, akik ismerték, becsülték és szerették Csapó Benő professzor urat, hogy temetése július 21-én 14:00 órától lesz Szegeden a Belvárosi Temetőben. (6728 Szeged, Fonógyári út 21. )

TOVÁBB
In memoriam Csapó Benő (1953-2023) In memoriam Csapó Benő (1953-2023)

In memoriam Csapó Benő (1953-2023)

Prof. Dr. Csapó Benőt családja és hozzátartozói mellett a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézetének és Neveléstudományi Doktori Iskolájának munkatársai, szerzőtársai, kollégái, pályatársai, barátai is gyászolják. A neveléstudományi kutatások fejlődését alapvetően meghatározó, széles körben hivatkozott tanulmányai, könyvei, gondolatai, értékrendje velünk maradnak, emlékét szeretettel és tisztelettel megőrizzük. Isten nyugosztalja Professzor Urat, nyugodj békében, Benő!

TOVÁBB
Elhunyt Csapó Benő neveléstudományi kutató, az MTA Közoktatási Elnöki Bizottságának elnöke Elhunyt Csapó Benő neveléstudományi kutató, az MTA Közoktatási Elnöki Bizottságának elnöke

Elhunyt Csapó Benő neveléstudományi kutató, az MTA Közoktatási Elnöki Bizottságának elnöke

Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, becsülték és szerették, hogy Csapó Benő, a Közoktatási Elnöki Bizottság elnöke és az MTA Közoktatás-fejlesztési Kutatási Program vezetője, a hazai és nemzetközi neveléstudományi kutatás és tanárképzés egyik legkiemelkedőbb képviselője 70 éves korában, 2023. június 26-án elhunyt.

TOVÁBB
Az iskolában a tanárok rátermettsége a legfontosabb – interjú Eric Hanushekkel

Az iskolában a tanárok rátermettsége a legfontosabb – interjú Eric Hanushekkel

Az iskolában a tanárok rátermettsége a legfontosabb – interjú Eric Hanushekkel

Eric Hanushek a Stanford Egyetem professzora, az oktatás közgazdaságtanának egyik legismertebb és legnagyobb hatású kutatója a világon. Számos területen kutatott pályafutása során, vizsgálta a tanárok kvalitásait, az osztályméret csökkentésének hatását, az iskolák elszámoltathatóságát, illetve újabban az országok készségszintje és gazdasági növekedése közötti összefüggést. Hanushek professzor előadást tartott a Magyar Tudományos Akadémián. Ez alkalomból kérdeztük őt a jó tanárokról, az osztályok optimális létszámáról, a tehetséges és átlagos képességű tanulókról, az alapvető készségekről, illetve a mesterséges intelligenciáról.

TOVÁBB
  • 32 találat
  • További