Közoktatási Elnöki Bizottság

Hogyan képzeljük el a világot a mesterséges intelligencia mellett? - Gary Marcus előadása a Magyar Tudományos Akadémián

Mi is pontosan az AI és mi nem? Miben igazán jó a mesterséges intelligencia és mi a fantázia? Miben segíthet a mesterséges intelligencia a társadalomnak, és mi az, amit valószínűleg nem tesz meg a közeljövőben? Gary Marcus egy őszinte perspektívát hoz a modern AI valóságáról és lehetőségeiről 2024. május 10-én Budapestre.

2024. április 17.

Gary Marcus előadását, a nagy érdeklődésre való tekintettel, élőben is közvetítjük az Akadémia hivatalos YouTube csatornáján!

Eseménynaptár/regisztráció2024. május 10-én tart előadást Gary Marcus (NYU) az MTA Közoktatási Elnöki Bizottság meghívására az MTA Humán Tudományok Kutatóházában (1097 Bp. Tóth K. u.4.)
What Kind of AI World Do We Want?címmel.
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz között. Kérjük, hogy ezen a linken jelezzék részvételi szándékukat:
https://mta.hu/esemenynaptar/5266

GARY MARCUS a mesterséges intelligencia vezető kutatója. Jól ismert a kortárs mesterséges intelligencia elé állított kihívásairól amelyek már évtizedekkel előre jelzik korlátokat— valamint az emberi nyelv fejlesztésével és a kognitív idegtudományokkal kapcsolatos kutatásairól.

A New York University pszichológia és idegtudomány emeritus professzora, öt könyv szerzője, köztük The Algebraic Mind, Kluge, The Birth of the Mind, és a New York Times Bestseller Guitar Zero. Aktív közreműködöje The New Yorker, Wired, and The New York Times lapoknak. Legutóbbi könyve a Rebooting AI, with Ernest Davis, egyike a Forbes’s 7 Must Read Books in Artificial Intelligence sorozatnak.