Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottság

A Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottság ülésén átadták a Környezetvédelmi Tudományos Pályadíjakat

A Budapesten valaha mért legmelegebb júniusi napon adta át a Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottság elnöke, Szathmáry Eörs a Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíj díjazottjai részére az elismerő okleveleket.

2021. június 25. Sugár Éva

Az MTA Képgalériánk az eseményről ide kattintva érhető elSzékházában hosszú szünet után személyes részvétellel, ünnepélyes keretek között, a Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottság (FFEB) ülésével, három tudományos előadás megtartása mellett zajlott az oklevelek átadása. Idén, kivételesen, a megszokott három díj helyett a FFEB tagjai négy pályaművet javasoltak elismerésre, amelyet az MTA elnöke, Freund Tamás is jóváhagyott.

2021-ben A Magyar Tudományos Akadémia Elnöke környezetvédelmi kutatási eredményei elismeréseként Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjban részesítette

Ambrózy Zsuzsannát, az Agrártudományi Kutatóközpont kutatóját

Baranyai Edinát, a Debreceni Egyetem kutatóját

Czeglédi Istvánt, a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet kutatóját

Rózsenberszki Tamást, a Pannon Egyetem kutatóját

A fiatal kutatóknak gratulálunk a díj elnyeréséhez!

Az MTA Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjat az MTA elnöke – dr. Mohar Lászlóné Sóti Borbála magánszemély hagyatéki intézkedése alapján – a tudományos élet területén dolgozó fiatal kutatók környezetvédelmi kutatási eredményeinek elismerésére hozta létre abból a célból, hogy a tudomány eszközeivel és lehetőségeivel elősegítse a lokális és globális emberi környezet megóvását, a biológiai sokszínűség védelmét, környezetbarát technológiák kifejlesztését, meghonosítását.

Az elismeréshez adható jutalom összege pályadíjanként bruttó 200 000 forint, amelyeket az MTA elnöke a környezetvédelmi világnaphoz kapcsolódóan adományoz.