FameLab

Mesterkurzus

A FameLab Magyarország döntőjébe továbbjutó versenyzők exlkuzív kétnapos mesterurzuson vesznek részt, egy profi brit oktató vezetésével.

2018. március 22.

Az oktató: James Piercy

James Piercy szabadúszó tudománykommunikációs szakember, az Egyesült Királyság vezető növénytani kutatóközpontja, a John Innes Központ társadalmi kapcsolatokért felelős szakértője.

Diplomát szerzett kémiából és MSc diplomát tudománykommunikációból. 1995 óta számos tudományos program, workshop és vitaműsor készítésében, írásában és előadásában vett részt. A University of East Anglia vendégelőadójaként segédkezik a tudománykommunikációs oktatásban. A The Training Group vezető oktatójaként kutatókat készít fel a laikus közönséggel való hatékony kommunikációra, tudományos eredményeik bemutatására.

James visszafogott, történetmesélő előadói stílusáról ismert, valamint a közönség figyelmének lefoglalásáról eszközök és elektronikus prezentációk nélkül. Számtalan brit tévéműsorban szerepelt, többek között a Brit Filmakadémia gyermekműsoroknak szóló díjára is jelölt "The Investigators" műsorban is.

A Londoni Dráma és Zeneakadémia aranyérmével rendelkezik, és 2015-ben a “My Head” című rádió műsorát a BBC World mutatta be, ami elnyerte a Royal Society rádiós díját.

Gravitációról szóló előadása itt elérhető: