Doktori Tanács

Tájékoztató a doktori tiszteletdíj folyósításáról

Tisztelt MTA doktora!

A doktori tiszteletdíjat mindig a tárgyhónapot követő hónap elején fizetjük, általában 5-e körül. A kifizetés a Központi Illetményszámfejtő Rendszeren (KIRA) keresztül történik.

Kérjük, hogy ha bankszámla száma változik, azt legkésőbb az érintett hónap 20-ig jelentse be a patyi [dot] csilla [at] titkarsag [dot] mta [dot] hu és a doktori [dot] tanacs [at] titkarsag [dot] mta [dot] hu e-mail címeken, aláírt beszkennelt levélben vagy postai úton a Doktori Tanács Titkárságára küldött aláírt levélben (1051 Bp. Nádor u.7.)

Ha tartósan külföldre megy és külföldi tartózkodása az egy évet meghaladja, akkor kérjük, hogy ezt a tényt feltétlenül jelentse be a fentiek szerint, és olvassa el a 14/2015. (VII. 1.) sz. MTA elnöki határozatot az alábbi címen:

Közérdekű adatok/ 14/2015. sz. elnöki határozat

Egy éven túli külföldi tartózkodás esetén a doktori illetmény nem jár. (Viszont a fenti elnöki határozat alapján az MTA doktorának jogában áll kivételes eljárást kezdeményezni az ott leírtak szerint.)

Az elhunyt MTA doktorának az elhalálozás hónapjában még jár az illetmény. A hozzátartozókat kérjük, hogy az elhalálozást mihamarabb jelentsék be, hogy az illetmény leállításáról gondoskodni tudjunk, és ne kelljen tévesen kifizetett illetményt utólag visszakövetelnünk, mivel az özvegy nem jogosult a doktori tiszteletdíjra.

A KIRA az adóigazolást minden évben január 31-ig küldi meg az MTA-nak, ezt követően tudja a Titkárság azt kiküldeni.

Kérjük, hogy lakcímváltozását ne felejtse el bejelenteni az illetékes szakreferensnél vagy szakelőadónál!

Együttműködését köszönjük!

MTA Doktori Tanács Titkársága