Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia

Tudományos és alkotói–művészi megközelítéseket integráló nézőpontok az építészetben

2023. június 6.
Megjelent a Magyar Tudomány 2023/06 száma, benne a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Építőművészeti Osztálya rendes tagjainak írásaival.

Vendégszerkesztők:
Szabó Levente, Saxon Szász János:

"A szerzők túlnyomó része egyetemi oktató vagy kutató, s megint csak legtöbbjük egykor vagy a mai napig gyakorló, alkotó építész. Épp e hármas létforma: az alkotóé, a kutatóé és az oktatóé eredményezi az írások műfajának, fókuszának, tárgyának és végkövetkeztetéseinek gazdagságát és széleskörűségét. ... A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Építőművészeti Osztályának tagjai, a szerzők bíznak abban, hogy írásaikkal hozzájárulhatnak a Magyar Tudomány egyik fő célkitűzéséhez, azaz az egyes tudományterületek közötti kapcsolatok felmutatásához és ahhoz a párbeszédhez, amely a tudományos és alkotói-művészi megközelítéseketintegráló nézőpontok széles körű elismerésének elősegítéséhez vezet."

A 2023/-os szám írásai itt érhetők el:
https://mersz.hu/dokumentum/matud202306__1/


A folyóirat a magyar tudomány minden területéről közöl tanulmányokat, egyes témákat kiemelten kezelve. A folyóirat célja összképet adni a tudományos élet eredményeiről, eseményeiről, a kutatás fő irányairól és a közérdeklődésre számot tartó témákról közérthető formában. Alapítási éve 1840.