Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia

Jelölési felhívás Kosáry Domokos-díj adományozására − 2024

2024. február 29.

Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) jogelőd intézménye Szenátusának támogatásával a Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár (KDKL) névadója emlékének méltó megörökítésére Kosáry Domokos-díjat alapított.

A Kosáry Domokos-díj zöld színű háttérrel 235x235 mm keretdobozban elhelyezett, egyoldalas, bronzból készült, 97 mm átmérőjű érem, mely Csikai Márta Munkácsy-díjas szobrász alkotása.

Az Alapító Okirat értelmében „A díj a könyvtárügy területén, a könyvtári, levéltári munka szervezésében több éven át elért kimagasló eredmény, a könyvtár érdekében, a könyvtárügyért kifejtett támogatás, illetve az egyetemtörténeti, agrártörténeti kutatásokban végzett magas szintű tevékenység elismeréseként, vagy a történettudomány területén végzett elkötelezett, kimagasló történészi munka megbecsüléseként adományozható.”

A díjazott személyére egyének és testületek tehetnek javaslatot.

Az írásba foglalt, részletes indoklást tartalmazó előterjesztést 2024. március 31-ig szükséges megküldeni a lent megadott elérhetőségek valamelyikére.

A díj odaítéléséről 5 fős kuratórium javaslatára az egyetem Szenátusa dönt. A díjat a MATE Szenátus tanévzáró ünnepi ülésén az egyetem rektora és a Kosáry Domokos-díj Kuratórium elnöke adja át.

Köszönettel várjuk a javaslatokat a 2024. év Kosáry Domokos-díj jelöltjére!

Koósné Török Erzsébet s. k.
ny. főigazgató, a kuratórium elnöke

Javaslattételi lap

A javaslat beküldésének címe:
Kosáry Domokos-díj Kuratórium, Katona Adrienn kuratóriumi titkár
MATE Rektori Kabinet - 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1. Elektronikus cím: Katona [dot] Adrienn [at] uni-mate [dot] hu