XI. Fizikai Tudományok Osztálya

A Future Circular Collider és a CERN 70. születésnapja – Videó az MTA 197. közgyűléséhez kapcsolódó tanácskozásról A Future Circular Collider és a CERN 70. születésnapja – Videó az MTA 197. közgyűléséhez kapcsolódó tanácskozásról

A Future Circular Collider és a CERN 70. születésnapja – Videó az MTA 197. közgyűléséhez kapcsolódó tanácskozásról

A CERN és a nemzetközi részecskefizikai közösség eddigi legnagyobb jövőbeli vállalkozása a Genf mellé tervezett Future Circular Collider (FCC), a világ eddigi legnagyobb méretű és legnagyobb energiájú részecskegyorsítója. Az MTA Fizikai Tudományok Osztálya Részecskefizikai Tudományos Bizottsága szervezésében tartott konferencia előadói ennek a tudományos vállalkozásnak a részleteiről beszéltek.

TOVÁBB
Eötvös 175 Tudományos Emlékülés Eötvös 175 Tudományos Emlékülés

Eötvös 175 Tudományos Emlékülés

A Magyar Tudományos Akadémia X. Földtudományok Osztálya és XI. Fizikai Tudományok Osztálya tisztelettel meghívja Önt 2023. szeptember 20-án az Eötvös Loránd születésének 175. évfordulója alkalmából szervezett tudományos emlékülésre.

TOVÁBB
Szalay Sándor akadémikust tagjának választotta a National Academy of Sciences Szalay Sándor akadémikust tagjának választotta a National Academy of Sciences

Szalay Sándor akadémikust tagjának választotta a National Academy of Sciences

Az Egyesült Államok legnagyobb tekintélyű tudományos társasága, az 1863-ban alapított NAS májusi közgyűlésén 120 új tagot választott. Köztük van Szalay Sándor Széchenyi-díjas fizikus, az MTA levelező tagja. A magyar akadémikusok közül a National Academy of Sciences-nek Kondorosi Éva, Lovász László, Szemerédi Endre és Mészáros Péter is tagja.

TOVÁBB
  • 240 találat
  • További