Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság

Kutatónők előadásai a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat keretében a klíma, a talaj és az emberi szervezet kutatásairól

"Nők a tudományban: A múlttól a jövőig - Új eredmények a klíma, a talaj és az emberi szervezet kutatásában" címmel rendeztek előadóülést és kerekasztal-beszélgetést 2023. november 8-án 10 órai kezdettel a földtudományok és élettudományok területén dolgozó elismert kutatónők részvételével. A programot az MTA élettudományi alelnöke, Kosztolányi György moderálta.

TOVÁBB

A Bizottság égisze alatt megjelent "Pioneer Hungarian Women in Science and Education II." című könyv bemutatója

"Pioneer Hungarian Women in Science and Education II." címmel jelent meg huszonkét magyar kutatónőt bemutató tanulmánykötet a Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság égisze alatt, az Akadémiai Kiadó gondozásában, a 2022-ben publikált, azonos című kötet folytatásaként. A kiadvány olyan tudósok életútját eleveníti fel, akik a tudomány és a pedagógia területén magyar és nemzetközi viszonylatban egyaránt úttörőnek számító munkásságukkal, messze mutató, akár paradigmaváltó felfedezéseikkel szereztek hírnevet. A könyvet a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Székházában mutatják be 2023. november 30-án 14 órakor a 110-es előadóteremben. Az eseményen részt vesznek Bollobás Enikő, a Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság elnöke, a kötet szerkesztői, Cristian Réka Mónika és Kérchy Anna, valamint a kötet szerzői.

TOVÁBB

Ismét kiírásra került az MTA kisgyermekes kutatókat segítő pályázata

Az MTA doktora cím megszerzéséhez szükséges értekezés megírásának, illetve a GYES-ről visszatérő kutatók tudományos publikálásának előmozdítása céljából ismét meghirdették a Magyar Tudományos Akadémia kisgyermeket nevelő kutatókat támogató kutatási pályázatát. A kétféle pályázati kategóriában 2024. január 4-ig várják a pályázatokat.

TOVÁBB

Varga Zsuzsanna újra az EURHO alelnöke

A European Rural History Organisation (EURHO) 2023. szeptember 11. és 14. között Kolozsváron megrendezett konferenciáján Bizottságunk tagját, Varga Zsuzsannát, újra megválasztották a szervezet alelnökének.

TOVÁBB

Állami kitüntetésben részesült Balázsi Katalin

Szakmai munkásságáért és a nők tudományos és technológiai pályák felé orientálódását elősegítő és érvényesülésüket támogató tevékenységéért Bizottságunk tagja, Balázsi Katalin a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat elismerésben részesült.

TOVÁBB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjat nyert Solymosi Katalin

Idén tizedik alkalommal adták át a Nők a Tudományban Egyesület, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság és a Magyar Tudományos Akadémia védnökségével alapított Nők a Tudományban Kiválósági Díjat. A kémiai és gyógyszertudományok területén Oláh Julianna, az agrár- és földtudományi kategóriában pedig Bizottságunk tagja, Solymosi Katalin részesült idén az elismerésben.

TOVÁBB
  • 46 találat
  • További