Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság

A Bizottság égisze alatt megjelent "Pioneer Hungarian Women in Science and Education II." című könyv bemutatója

"Pioneer Hungarian Women in Science and Education II." címmel jelent meg huszonkét magyar kutatónőt bemutató tanulmánykötet a Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság égisze alatt, az Akadémiai Kiadó gondozásában, a 2022-ben publikált, azonos című kötet folytatásaként. A kiadvány olyan tudósok életútját eleveníti fel, akik a tudomány és a pedagógia területén magyar és nemzetközi viszonylatban egyaránt úttörőnek számító munkásságukkal, messze mutató, akár paradigmaváltó felfedezéseikkel szereztek hírnevet. A könyvet a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Székházában mutatják be 2024. november 30-án 14 órakor a 110-es előadóteremben. Az eseményen részt vesznek Bollobás Enikő, a Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság elnöke, a kötet szerkesztői, Cristian Réka Mónika és Kérchy Anna, valamint a kötet szerzői.

Ismét kiírásra került az MTA kisgyermekes kutatókat segítő pályázata

Az MTA doktora cím megszerzéséhez szükséges értekezés megírásának, illetve a GYES-ről visszatérő kutatók tudományos publikálásának előmozdítása céljából ismét meghirdették a Magyar Tudományos Akadémia kisgyermeket nevelő kutatókat támogató kutatási pályázatát. A kétféle pályázati kategóriában 2024. január 4-ig várják a pályázatokat.

Varga Zsuzsanna újra az EURHO alelnöke

A European Rural History Organisation (EURHO) 2023. szeptember 11. és 14. között Kolozsváron megrendezett konferenciáján Bizottságunk tagját, Varga Zsuzsannát, újra megválasztották a szervezet alelnökének.

Állami kitüntetésben részesült Balázsi Katalin

Szakmai munkásságáért és a nők tudományos és technológiai pályák felé orientálódását elősegítő és érvényesülésüket támogató tevékenységéért Bizottságunk tagja, Balázsi Katalin a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat elismerésben részesült.

Nők a Tudományban Kiválósági Díjat nyert Solymosi Katalin

Idén tizedik alkalommal adták át a Nők a Tudományban Egyesület, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság és a Magyar Tudományos Akadémia védnökségével alapított Nők a Tudományban Kiválósági Díjat. A kémiai és gyógyszertudományok területén Oláh Julianna, az agrár- és földtudományi kategóriában pedig Bizottságunk tagja, Solymosi Katalin részesült idén az elismerésben.

Balázsi Katalin SzuperWMN különdíjat kapott

A természettudományos területen tevékenykedő hazai kutatónők elismerésére idén alapított SzuperWMN különdíjat Bizottságunk tagja és a Nők a Tudományban Egyesület elnöke, Balázsi Katalin kapta.

  • 44 találat
  • További