Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság

A Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság könyvbemutatója

Az MTA Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottsága az MTA 195. rendes közgyűlésén, 2022. május 5-én 14 órai kezdettel az MTA Kistermében mutatta be a Bizottság tagjai, Cristian Réka Mónika és Kérchy Anna által szerkesztett Pioneer Hungarian Women in Science and Education című kötetet.

Pályázat tanulmány írására: Nők a tudományban

A Magyar Tudományos Akadémia Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottsága ismét pályázatot hirdet a magyar nők tudományban elért eredményeit elsődleges forrásokon alapuló, korszerű elméleti és módszertani keretben bemutató tanulmányok, rövid életrajzok írására.

Megválasztották Magyarország legjobb női munkahelyeit

A Semmelweis Egyetem nyerte a Családbarát Egyetem pályázat 1. díját. Ehhez kapcsolódóan az alábbi beszélgetésben ismertették részletesen azokat a kreatív és innovatív munkahelyi ötleteket és szolgáltatásokat, amelyek az elmúlt években segítették az intézményt ennek az eredménynek az elérésében. Külön érdemes megemlíteni, hogy a járványhelyzet alatt megszervezték a dolgozók gyermekfelügyeletét és az online oktatást is.

Nagy Beáta a Magyar Szociológiai Társaság új elnöke

A Magyar Szociológiai Társaság tisztújító közgyűlése három évre elnökévé választotta az MTA Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság tagját, Nagy Beátát, a Corvinus Egyetem Kommunikáció és Szociológia Intézetének professzorát.

Bollobás Enikő, a Bizottság elnöke meghívott előadó és szekcióelnök volt az ANSO Women in Science konferenciáján

A Nemzetközi Tudományos Szervezetek Szövetsége (ANSO) 2021. november 18-án és 19-én "Women in Science" címmel rendezett konferenciát, melynek témája a női kutatók érvényesülése volt a tudományos életben, különös tekintettel a vezetői pozíciókra. A programon Bollobás Enikő részletesen bemutatta az általa vezetett MTA Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság munkáját, valamint szekcióelnökként irányította a második nap programját.

  • 20 találat
  • További