Akadémiai Klub Egyesület

MTA Bora 2020

Idén is megválasztják az év borát - felhívás a Magyar Tudományos Akadémia Bora 2020 elismerő címre.

2020. január 29.

A hagyományoknak megfelelően a Magyar Tudományos Akadémia idén immár tizenegyedik alkalommal rendezi meg minősített borversenyét, amelyben „A Magyar Tudományos Akadémia Bora 2020” elismerő címért pályáznak a felkért résztvevők.

A borban megtestesül a természet ereje, a tudomány eredménye és az emberi alkotószellem egysége. Akadémiánk alapítója, Széchenyi István gróf végrendeletében kétszáz aranyat hagyott egy különleges serleg elkészítésére, amelyet a Nemzeti Kaszinóban minden évben az ország legjobb borával megtöltve emeltek az ő emlékére.

Ennek jegyében várjuk a borászatokat, hogy nevezésükkel vegyenek részt ebben a nemes versengésben. Legyenek részesük a kitűnők küzdelmének azért, hogy a tizenegyedik akadémiai bormustra tudós borának rangját márciusban a legméltóbb nyerhesse el.

Az idei évben a hagyományos fehér-, vörös- és desszertborok mellett pezsgő kategóriában is várjuk a nevezéseket!

Az idei évtől elsősorban a versenyszabályzatban szereplő linken elérhető online felületen várjuk megtisztelő nevezésüket. Reméljük, hogy mindezzel az Önök munkáját is megkönnyítjük. Amennyiben az online nevezési rendszerrel mégis nehézség merül fel, készséggel állunk rendelkezésükre:

Domián Emese: +36 20 9474520 edomian [at] t-online [dot] hu

Szemerkényi-Szondy Melinda: +36 30 861 0512 szondy [dot] melinda [at] titkarsag [dot] mta [dot] hu

Versenyszabályzat 2020

Nevezési lap 2020