Akadémiai Klub

Akadémiai Klub Egyesület

Meghívó az Akadémia Klub Egyesület
közgyűlésére

Helyszín:
1051 Budapest, Széchenyi István tér 9. - MTA Székház II. emelet, Kisterem

Időpont: 2019. május 21. 15.00 óra

Napirendi pontok:

1. Beszámoló az Akadémiai Klub Egyesület 2018. évi működéséről

2. Beszámoló és döntés az Akadémiai Klub Egyesület 2018. évi gazdálkodásáról
- Rövidített pénzügyi beszámoló a 2018. évről
- A 2019. évi költségvetési tervezet ismertetése
- A Felügyelő Bizottság jelentésének ismertetése, döntés annak elfogadásáról
- Döntés a 2018. évi pénzügyi beszámoló elfogadásáról (a Felügyelőbizottság jelentésének ismeretében)
- Döntés a 2019. évi költségvetési tervezet elfogadásáról (a Felügyelőbizottság jelentésének ismeretében)

3. Egyebek

A fenti napirendi pontokkal kapcsolatos írásos anyagok a közgyűlés előtt kellő időben minden közgyűlési meghívottnak megküldésre kerülnek.
A Közgyűlésen a tagok személyesen vagy meghatalmazott útján - közjegyzői okiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazás alapján - vehetnek részt.

A Közgyűlés határozatképes, ha azon a tagok több, mint fele jelen van. Amennyiben a Közgyűlés nem lesz határozatképes, úgy a megismételt Közgyűlés ugyanezen a helyen, változatlan napirendi pontokkal 2019. május 21-én 15.30 órakor kerül megtartásra.

A megismételt Közgyűlés a jelenlévők számától függetlenül határozatképes!

Amennyiben a napirendi pontokkal, illetve az Egyesület működésével kapcsolatban kérdése vagy észrevétele van, úgy azokat a Közgyűlést megelőző 15 nappal korábban, írásban a kisteleki.karoly@ake.mta.hu e-mail címre szíveskedjen eljuttatni.

Budapest, 2019. április 18.

Lovász László
elnök
T A V A S Z I V A C S O R A E S T E K
2019. április 29. hétfő 18.30 – 22:00 óráig
MÁRGA – Csopak és a Csopaki Kódex
Jásdi Olaszrizling
Juhtúrós pogácsa tepertőkrémmel és kolbász karikával
Füstölt pisztráng pankómorzsás karalábéval, szarvasgomba-olajos salátával
Petrény Olaszrizling
Málnakrémleves
Fürjhúsos pite
Guden Kertmög
Grillezett borjúszűz lecsóval és újburgonyával
Jásdi Lőczedombi
St.Donát Kékfrankos
Citrusos fehércsokoládé mousse karamellel
Söptei Töppedt
Vendég: Jásdi Attila

A klubtagjaink számára a gasztronómiai est ára bruttó 11.500 Ft/fő, mely a borokból kóstoló mennyiséget tartalmaz. Jelentkezni – a vacsora árának befizetésével – az Akadémiai Klub Étteremben
2018. április 25-ig (csütörtök) lehet. A változtatás jogát fenntartjuk.

2019. március 25. hétfő 18.30 – 22:00 óráig
CSILLÁMPALA – Sopron és Ménes
Szürkeharcsa pirított magvakkal
Balla Géza Magyarádi fehér
Nyúlgerinc pácolt édesköménnyel, vadas habbal
Ráspi Tündér
Medvehagyma krémleves
Fűszeres kacsaragu creme fraiche rozmaringos bulgurral
Wetzer Péter Kékfrankos
Ráspi Gneisz
Grillezett bárányfartő turbolyás csicsókával, savanyított bébi zöldségekkel, jus-vel
Balla Géza Kadarka Sziklabor
Balla Géza Fekete leányka Sziklabor
Magyar kecskesajtok és sült céklás étcsokoládé-bonbon
Luka Enikő Cabernet Sauvignon
Vendég: Balla Géza

A klubtagjaink számára a gasztronómiai est ára bruttó 11.500 Ft/fő, mely a borokból kóstoló mennyiséget tartalmaz. Jelentkezni – a vacsora árának befizetésével – az Akadémiai Klub Étteremben
2018. március 21-ig (csütörtök) lehet. A változtatás jogát fenntartjuk.


Kedves Klubtagok!
A Önök által rendkívül közkedvelt Gasztronómiai estjeinket Sánta Zolival, az estek korábbi házigazdájával történt váratlan tragédia okán ez év végén szüneteltettük.
Klubtagjaink folyamatos érdeklődése és szűnni nem akaró pozitív visszajelzése megerősített bennünket abban, hogy 2019-ben tovább vigyük az Akadémiai Klub Egyesület (AKE) klubéletének ezt a nagy sikerű hagyományát.
Alapos kutatómunka és ezt követő személyes egyeztetések után úgy gondoljuk, hogy minden szempontból méltó házigazdát találtunk a Gasztronómiai estek folytatásához dr. Mészáros Gabriella személyében.

Gabriella egyetemi docens, nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium alapító tagjaként nagy ismertségnek és elismertségnek örvend, rajong a gasztronómiáért.
A korábbi eseményeken több alkalommal vett részt vendégként, így ennek menetét és filozófiáját is jól ismeri.
1995-ben férjével elkészítették az első Borkalauzt a 100 legjobb magyar borral, 1996-ban pedig intézményesítették az iskolájukat, ekkor alakult meg hivatalosan a Borkollégium, melyben Sánta Zoltánnal együtt dolgozott. Gabriella igazi perfekcionista, s több mint negyedszázados szakmai múlttal a háta mögött sem dől hátra, folyamatosan képezi magát. Vallja, hogy csak a maximumot nyújtva tud hiteles maradni. Fogadják őt szeretettel!

Kedves Klubtagok!

Mivel a jövőben a takarékosság és a környezet kímélése okán át kívánunk térni az elektronikus hírlevélre, kérjük Önöket, hogy e-mail címüket küldjék meg nekünk az info@ake.mta.hu e-mail címre! Együttműködésüket köszönjük!

Meghívó az AKE rendes közgyűlésére

Az Akadémiai Klub Egyesület 2017. évi költségvetése

Rövidített pénzügyi beszámoló az AKE gazdálkodásáról (2017. év)

Beszámoló az AKE tevékenységéről (2017. év)

Az AKE alapszabályának módosítása

Az AKE költségvetése (2018. év)

Az Akadémiai Klub Egyesület Felügyelő Bizottságának jelentése az Egyesület 2017. évre vonatkozó egyszerűsített beszámolójáról és annak közhasznúsági mellékletéről, valamint a 2018. évi költségvetési tervről

Javaslat az Akadémiai Klub Egyesület Vezetőségének és Felügyelő Bizottságának megválasztására

Az Akadémiai Klub Egyesület 1989. április 16-án alakult. Tagjai az akadémikusok, valamint jelentkezhetnek az MTA Köztestületének tagjai is. Vezetőségét az MTA választott vezetői alkotják. A klub munkáját pártoló tagok segítik. Az MTA Székház földszintjén található klubot és az éttermet az Akadémiai Klub Egyesület működteti. Az egyesület gasztronómiai esteket, hangversenyeket és esetenként más kulturális programokat szervez és segíti a tagok által kezdeményezett törasztalok, asztaltársaságok munkáját.

Gasztronómiai partnerünk az Akadémia Klub.