Akadémiai Klub

Akadémiai Klub Egyesület

2019. ÉV ELSŐ BORVACSORÁJA
Időpont: 2019. február 11., hétfő 18:30
(Vendégérkezés 18.30-tól, vacsora 19:00 órától)
Helyszín: Akadémiai Klub Étterem, Vörösmarty-terem
(1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)
Kedves Klubtagok!
A Önök által rendkívül közkedvelt Gasztronómiai estjeinket Sánta Zolival, az estek korábbi házigazdájával történt váratlan tragédia okán ez év végén szüneteltettük.
Klubtagjaink folyamatos érdeklődése és szűnni nem akaró pozitív visszajelzése megerősített bennünket abban, hogy 2019-ben tovább vigyük az Akadémiai Klub Egyesület (AKE) klubéletének ezt a nagy sikerű hagyományát.
Alapos kutatómunka és ezt követő személyes egyeztetések után úgy gondoljuk, hogy minden szempontból méltó házigazdát találtunk a Gasztronómiai estek folytatásához dr. Mészáros Gabriella személyében.

Gabriella egyetemi docens, nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium alapító tagjaként nagy ismertségnek és elismertségnek örvend, rajong a gasztronómiáért.
A korábbi eseményeken több alkalommal vett részt vendégként, így ennek menetét és filozófiáját is jól ismeri.
1995-ben férjével elkészítették az első Borkalauzt a 100 legjobb magyar borral, 1996-ban pedig intézményesítették az iskolájukat, ekkor alakult meg hivatalosan a Borkollégium, melyben Sánta Zoltánnal együtt dolgozott. Gabriella igazi perfekcionista, s több mint negyedszázados szakmai múlttal a háta mögött sem dől hátra, folyamatosan képezi magát. Vallja, hogy csak a maximumot nyújtva tud hiteles maradni. Fogadják őt szeretettel!

Kedves Klubtagok!

Mivel a jövőben a takarékosság és a környezet kímélése okán át kívánunk térni az elektronikus hírlevélre, kérjük Önöket, hogy e-mail címüket küldjék meg nekünk az info@ake.mta.hu e-mail címre! Együttműködésüket köszönjük!

Meghívó az AKE rendes közgyűlésére

Az Akadémiai Klub Egyesület 2017. évi költségvetése

Rövidített pénzügyi beszámoló az AKE gazdálkodásáról (2017. év)

Beszámoló az AKE tevékenységéről (2017. év)

Az AKE alapszabályának módosítása

Az AKE költségvetése (2018. év)

Az Akadémiai Klub Egyesület Felügyelő Bizottságának jelentése az Egyesület 2017. évre vonatkozó egyszerűsített beszámolójáról és annak közhasznúsági mellékletéről, valamint a 2018. évi költségvetési tervről

Javaslat az Akadémiai Klub Egyesület Vezetőségének és Felügyelő Bizottságának megválasztására

Az Akadémiai Klub Egyesület 1989. április 16-án alakult. Tagjai az akadémikusok, valamint jelentkezhetnek az MTA Köztestületének tagjai is. Vezetőségét az MTA választott vezetői alkotják. A klub munkáját pártoló tagok segítik. Az MTA Székház földszintjén található klubot és az éttermet az Akadémiai Klub Egyesület működteti. Az egyesület gasztronómiai esteket, hangversenyeket és esetenként más kulturális programokat szervez és segíti a tagok által kezdeményezett törasztalok, asztaltársaságok munkáját.

Gasztronómiai partnerünk az Akadémia Klub.