Magyar Tudomány Ünnepe 2023

Komolyzenei koncerttel zárult a tudományünnepi rendezvénysorozat Komolyzenei koncerttel zárult a tudományünnepi rendezvénysorozat

Komolyzenei koncerttel zárult a tudományünnepi rendezvénysorozat

A mesterséges intelligencia és a fenntarthatóság voltak az egész novemberben országszerte rengeteg érdekes programot kínáló, november 30-án a Pesti Vigadóban tartott záróünnepséggel befejeződött tudományünnep fő témái. Az immár hagyományos hangversenyen idén az UMZE Kamarazenekar adta elő Ravel, Debussy, továbbá de Falla egy-egy kompozícióját.

Videófelvételek a Magyar Tudomány Ünnepe programjairól Videófelvételek a Magyar Tudomány Ünnepe programjairól

Videófelvételek a Magyar Tudomány Ünnepe programjairól

Mit várhatunk a mesterséges intelligenciától, és mit biztosan nem? A Magyar Tudomány Ünnepe kiemelt rendezvényein az egyik legfontosabb téma a mesterséges intelligencia volt, amelyről matematikus, nyelvész, biológus, valamint társadalomtudós is beszélt. Szóba került még a rendezvényeken a fenntarthatóság és a klímaváltozás problémája, a legendák és a valóság Petőfi Sándora és az ukrajnai háború is. Az is kiderült, hogy miként írható le a természet alkotta formák szavak helyett a matematika eszköztárával. A Magyar Tudomány Ünnepe 2023-as rendezvényein készült felvételeket gyűjtőoldalunkon megnézheti.