Egészséges életmód az iskolában – az MTA Tantárgy-pedagógiai Kutatási Program egészségtudomány–biológia munkacsoportjának 2017-es beszámolója videón

Hogyan lehet az iskolai egészségnevelési programok hatékonyságán keresztül erősíteni a fiatalok egészségtudatosságát? Milyen feladatot jelent mindez a pedagógusoknak? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre kaphattak választ az érdeklődők a Tantárgy-pedagógiai Kutatási Program Egészségtudomány – biológia munkacsoportjának eddigi eredményeit összegző tanácskozáson.

2017. november 16.

Az MTA Pécsi Területi Bizottságának székháza adott otthont a 2017. október 13-án megtartott rendezvénynek, amelynek előadói a közoktatás szempontjából vizsgálták a személyes higiénia, a drogmegelőzés, az elsősegélynyújtás, illetve az egészséges táplálkozás témáját.

Az autizmussal élő gyerekek tünetei széles skálán mozognak. Még egy gyermek állapota is folyamatosan változhat. A konferencián az autizmussal élő gyerekek integrált vagy szegregált nevelésének pedagógiai kihívásait is megvitatták a konferencia résztvevői.

A konferencia része volt annak a beszámolósorozatnak, amelynek keretében az MTA Tantárgy-pedagógiai Kutatási Programjában közreműködő kutatócsoportok számolnak be első évi eredményeikről.

Az MTA-SE Egészségnevelés Kortárs-Oktatással Kutatócsoport beszámolója itt érhető el.

A pécsi tanácskozáson készült videó itt nézhető meg.