Angol nyelven is megjelent Magyarország Nemzeti Atlaszának új kötete

A „Természeti környezet” című kötet nyomtatott angol változata január elejétől lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, digitálisan pedig a magyar változathoz hasonlóan ingyenesen letölthető.

2018. december 20.

2018. december 18-án jelentette meg az MTA CSFK Földrajztudományi Intézete a világhálón a Magyarország Nemzeti Atlasza „Természeti környezet” című kötetének angol változatát. A kiadvány létrejöttét az MTA és a Kormány támogatta, első oldalain Orbán Viktor miniszterelnök, az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Kásler Miklós és Lovász László, az MTA elnöke ajánlása olvasható.

A fontos nemzeti jelképnek is számító mű magyar változatát az MTA Székházában 2018. szeptember 27-én mutatták be. Az angol változat alapvetően a külügyi vonatkozású kormányzati munkát, az angol nyelvű köz- és felsőoktatást, illetve a külföld hiteles tájékoztatását kívánja segíteni.

Az új kötet nyomtatásban január elejétől érhető el kereskedelmi forgalomban, azonban – hasonlóan a magyar változathoz – digitális formátumban teljes egészében ingyenesen letölthető. Mindez olyan globális hozzáférést jelent, melyre Földünk országai közül kizárólag csak Németország nemzeti atlasza esetében van példa.

Ismertető és a teljes tartalom digitálisan alább érhető el:

National Atlas of Hungary | Volume 2 | Natural environment

Magyarország Nemzeti Atlasza