A NAP 2.0-val tovább erősödött a magyar agykutatás A NAP 2.0-val tovább erősödött a magyar agykutatás

A NAP 2.0-val tovább erősödött a magyar agykutatás

Bár a világjárvány miatt fél évvel meghosszabbodik a Nemzeti Agykutatási Program (NAP) második ciklusa, a NAP 2.0, már javában folyik a NAP 3.0 előkészítése. Oberfrank Ferenc, a program igazgatója az Innotéka Magazinnak értékelte a NAP első két ciklusát, és tájékoztatott a harmadik előkészületeiről.

Kutatóhálózat, Alumni Program, járvány – Freund Tamás a Kossuth Rádióban Kutatóhálózat, Alumni Program, járvány – Freund Tamás a Kossuth Rádióban

Kutatóhálózat, Alumni Program, járvány – Freund Tamás a Kossuth Rádióban

Az MTA elnökét az Akadémiának a járványban betöltött tanácsadói szerepéről, a középiskolásoknak indított Alumni Programról és a 2019-ben elcsatolt kutatóhálózat jövőjéről kérdezte Gimes Júlia a Magyar Tudomány Ünnepén. Cikkünkben a 2021. november 8-án készült teljes, a Kossuth Rádióban három részletben sugárzott hangfelvétel meghallgatható.

Oberfrank Ferenc az Innotéka magazinban Oberfrank Ferenc az Innotéka magazinban

Oberfrank Ferenc az Innotéka magazinban

„A magyar tudományos közösségnek saját közvetlen szakterületi és karriercéljai követése mellett jobban figyelembe kell vennie a kormányzat vízióját, a jelentkező kihívásokat és az ország geopolitikai lehetőségeit” – nyilatkozta az Innotéka magazinnak Oberfrank Ferenc, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi igazgatója. Az akadémiai vezető szerint nemzeti érdek, hogy a kutatási hálózat megőrizze, növelje kiválóságát, integritását, igazolja létjogosultságát.

  • 380 találat
  • További