A Válasz Online interjúja Lovász Lászlóval A Válasz Online interjúja Lovász Lászlóval

A Válasz Online interjúja Lovász Lászlóval

Az MTA közgyűlése hétfőn úgy döntött, hogy kutatóintézet-hálózata maradjon az Akadémiánál, de a kormány igényeit figyelembe véve alakuljon át annak irányítása. Lovász László, az MTA elnöke szerdán találkozott Palkovics Lászlóval, az ITM miniszterével. A Válasz Online-nak azt mondta: tapasztalt nyitottságot a miniszter részéről.

Freund Tamás nyilatkozata a Népszavának Freund Tamás nyilatkozata a Népszavának

Freund Tamás nyilatkozata a Népszavának

Május elején dönt a Magyar Tudományos Akadémia Közgyűlése a kutatóhálózat átszervezésére tett javaslatokról. Freund Tamás, az MTA alelnöke a Népszavának nyilatkozott az Akadémia legfőbb döntéshozó testülete elé kerülő indítványokról.

Nincs szükség a kutatóhálózat gyökeres átalakítására – Török Ádám főtitkár az InfoRádióban Nincs szükség a kutatóhálózat gyökeres átalakítására – Török Ádám főtitkár az InfoRádióban

Nincs szükség a kutatóhálózat gyökeres átalakítására – Török Ádám főtitkár az InfoRádióban

Az MTA főtitkára az ITM vasárnapi közleményével kapcsolatban feltett kérdésre elmondta: az átvilágítók csak intézeteken belül fogalmaztak meg átalakítási javaslatokat, a teljes struktúrára vonatkozóan nem. Az átvilágítást 15 bizottságban összesen 136 szakértő végezte nemzetközi sztenderdek alapján. A szakértők fele külföldi kutató volt, és bizottságonként két, összesen 30 tagot az ITM kért fel. Török Ádám a beszélgetésben azt is hangsúlyozta, hogy Palkovics László minisztériuma mindeddig nem vázolta fel javasolt kutatási, fejlesztési és innovációs stratégiáját.

Elnöki interjú a Magyar Nemzetben Elnöki interjú a Magyar Nemzetben

Elnöki interjú a Magyar Nemzetben

Meg­győződésünk, hogy a kutatóintézet-hálózat szakmai felügyeletét az MTA-nak kell ellátnia. Nehéz elképzelni a hálózat tőlünk független működését, hiszen az MTA a hazai tudományosság legfőbb letéteményese – mondta a lapnak adott interjúban Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke.

  • 285 találat
  • További