Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság

Nagy Beáta a Magyar Szociológiai Társaság új elnöke

A Magyar Szociológiai Társaság tisztújító közgyűlése három évre elnökévé választotta az MTA Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság tagját, Nagy Beátát, a Corvinus Egyetem Kommunikáció és Szociológia Intézetének professzorát.

Bollobás Enikő, a Bizottság elnöke meghívott előadó és szekcióelnök volt az ANSO Women in Science konferenciáján

A Nemzetközi Tudományos Szervezetek Szövetsége (ANSO) 2021. november 18-án és 19-én "Women in Science" címmel rendezett konferenciát, melynek témája a női kutatók érvényesülése volt a tudományos életben, különös tekintettel a vezetői pozíciókra. A programon Bollobás Enikő részletesen bemutatta az általa vezetett MTA Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság munkáját, valamint szekcióelnökként irányította a második nap programját.

Pető Andrea az ALLEA Madame de Staël Prize zsűrijében

Az Európai Tudományos Akadémiák Szövetsége (All European Academies, ALLEA) által 2014-ben alapított Madame de Staël Prize zsűrijébe választották Pető Andreát, bizottságunk tagját, aki 2018-ban maga is elnyerte a fenti díjat.

Pető Andrea kiemelt előadó nemzetközi konferencián

Rejtett történetek - Nők és Tudomány a 20. században (Hidden Histories: Women and Science in the Twentieth Century) címmel rendeznek virtuális konferenciát 2021. május 7-8. és 14-15. között, melynek kiemelt (keynote) előadója bizottságunk tagja, Pető Andrea.

  • 14 találat
  • További