Nemzeti Víztudományi Program

„Tudomány, etika, felelősség” – Víztudomány

Az idén 20. évfordulóját ünneplő World Science Forumon is bemutatkozik az MTA Nemzeti Víztudományi Program. A fórum idén ismét Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián kerül megrendezésre, november 20–23. között.

2019. november 6.

A World Science Forumot a Magyar Tudományos Akadémia, együttműködésben az UNESCO-val és az ICSU-val azért hozta létre, hogy teret adjon a tudományos közösség és a társadalom párbeszédének. A rendezvény fő mottója ezúttal: „Tudomány, etika, felelősség”. Fontos, hogy ezek a fogalmak ne elszeparáltan, hanem együttműködésben jelenjenek meg a tudomány világában és a kutatásokban, hiszen a tudománynak kell választ találni az emberiség számos problémájára. Ebben az MTA Nemzeti Víztudományi Program egy igen fontos területet képvisel. A program célja, hogy a tiszta ivóvíz biztosításának, a fenntartható vízgazdálkodásnak, vagy például a vízi ökoszisztémák jobb megismerésének és védelmének megfelelő tudományos hátteret biztosítson, illetve elősegítse az érintett szakterületek kommunikációját, valamint hogy szilárd tudományos alapot biztosítson a Nemzeti Vízstratégia számára.

A Nemzeti Víztudományi Program a rendezvény első napján, november 20-án mutatkozik be, 13.00-15.30 között a Magyar Tudományos Akadémia Székházának Felolvasótermében. A szekció előadói az MTA Nemzeti Víztudományi Program nemzetközi szakértői.

A részletes program és a regisztrációs felület itt érhető el:
The responsibility of Water Science for Sustainability