„Bolyaisok” – Bajtay Zsuzsa immunológus „Bolyaisok” – Bajtay Zsuzsa immunológus

„Bolyaisok” – Bajtay Zsuzsa immunológus

A dendritikus sejt terápia fejlesztése során is új lehetőségeket nyithatnak azok az eredmények, amelyeket az MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíj nyerteseként ért el Bajtay Zsuzsa immunológus, az ELTE TTK Biológiai Intézet Immunológiai Tanszékének professzora. Kutatásai bemutatásával zárjuk cikksorozatunkat azokról a Bolyai-ösztöndíjasokról, akik az ösztöndíj támogatásának is köszönhetően végezték, illetve végzik tudományos tevékenységüket – az ösztöndíj kuratóriumának munkáját segítő 11 szakértői kollégium szerint kiválóan.

Elhunyt Kornai János közgazdász, az MTA rendes tagja Elhunyt Kornai János közgazdász, az MTA rendes tagja

Elhunyt Kornai János közgazdász, az MTA rendes tagja

Életének 94. évében, hétfőn elhunyt Kornai János Széchenyi-díjas közgazdász, akadémikus, a Harvard Egyetem és a BCE professor emeritusa, a francia Becsületrend kitüntetettje, a svéd, amerikai és más akadémiák tiszteletbeli tagja.

Tehetségtámogatás a tudományban Tehetségtámogatás a tudományban

Tehetségtámogatás a tudományban

A Magyar Tudományos Akadémia küldetésének megfelelően arra törekszik, hogy hozzájáruljon a tudománybarát társadalom és közgondolkodás elősegítéséhez, egyúttal a tudomány világa felé fordítsa a kutatói pálya iránt fogékony, érdeklődő fiatalokat – mondta Kollár László Péter főtitkár az MTA Székházban tartott Budapest Talent Summit nevű kétnapos konferencia megnyitóján.

  • 928 találat
  • További