Elhunyt Kiefer Ferenc nyelvész, az MTA rendes tagja Elhunyt Kiefer Ferenc nyelvész, az MTA rendes tagja

Elhunyt Kiefer Ferenc nyelvész, az MTA rendes tagja

2020. november 21-én, életének 90. évében elhunyt Kiefer Ferenc akadémikus. Az előfeltevések elméletéről, az aspektus formai és jelentéstani összefüggéseiről, a szóösszetételek természetéről írt munkái révén e területek legjobban ismert nemzetközi szakértői közé tartozott.

Elhunyt Schmidt János agrármérnök, az MTA rendes tagja Elhunyt Schmidt János agrármérnök, az MTA rendes tagja

Elhunyt Schmidt János agrármérnök, az MTA rendes tagja

Életének 86. évében, 2020. november 18-án elhunyt Schmidt János, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a hazai és nemzetközi takarmányozástudomány kiemelkedő tudósa, a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának professor emeritusa. A pályatársak nevében Neményi Miklós akadémikus búcsúzik tőle.

Elhunyt Székely Vladimír villamosmérnök, az MTA rendes tagja Elhunyt Székely Vladimír villamosmérnök, az MTA rendes tagja

Elhunyt Székely Vladimír villamosmérnök, az MTA rendes tagja

Életének 80. évében, 2020. november 13-án hajnalban, hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után elhunyt Székely Vladimír, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Elektronikus Eszközök Tanszékének volt vezetője, professor emeritus, az MTA rendes tagja. A tanítványok nevében Kerecsenné dr. Rencz Márta emlékezik rá.

Újabb két évig az ANSO irányító testületének tagja lehet a Magyar Tudományos Akadémia Újabb két évig az ANSO irányító testületének tagja lehet a Magyar Tudományos Akadémia

Újabb két évig az ANSO irányító testületének tagja lehet a Magyar Tudományos Akadémia

Egyedüli európai uniós országként várhatóan továbbra is részt vehet a 2018-ban a Kínai Tudományos Akadémia kezdeményezésére létrehozott, nonprofit, kormányzati szervekhez nem kötődő nemzetközi tudományos szervezet, az Alliance of International Science Organization (ANSO) kilenctagú irányító testületének munkájában a Magyar Tudományos Akadémia – erősítette meg a Governing Board legutóbbi, online tanácskozása.

Kitüntetések a nemzeti ünnep alkalmából Kitüntetések a nemzeti ünnep alkalmából

Kitüntetések a nemzeti ünnep alkalmából

Magyarország köztársasági elnöke a nemzeti ünnep, október 23. alkalmából a miniszterelnök előterjesztésére kitüntetéseket adományozott. A kitüntetettek listája a Magyar Közlönyben jelent meg. A Magyar Tudományos Akadémia tagjai, az MTA doktorai, illetve az akadémiai intézmények munkatársai közül harmincöten részesültek elismerésben.

  • 807 találat
  • További