Kiválóság a kutatásban: 25 éves a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj

A Magyar Tudományos Akadémia teljesítményközpontú, magas presztízsű, a kutatói pályaív posztdoktori szakaszában támogatást nyújtó országos ösztöndíja a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj. Kuratóriuma egy rendezvénysorozat keretében ünnepli az akadémiai támogatás alapításának 25 éves évfordulóját.

2022. április 14.

Az országos és határon túli rendezvénysorozat nyitórendezvénye 2022. április 28-án 10 órakor kezdődik az MTA budapesti Székházának Dísztermében. Az akadémiai területi bizottságok 2022. május 9–13. közötti rendezvényeiről az egyes területi bizottságok honlapjai nyújtanak tájékoztatást.

A rendezvénysorozat mottója: „Kiválóság a kutatásban. A Bolyai János Kutatási Ösztöndíj 25 éve”.

A rendezvénysorozat célja annak bemutatása, hogy az alapítása óta eltelt 25 év alatt milyen szerepet töltött be a Bolyai-ösztöndíj a különböző tudományterületeken dolgozó kutatók életpályájában. Ennek illusztrálására a három nagy tudományterületről két-két volt Bolyai-ösztöndíjas ismerteti a rendezvényen az akadémiai támogatással folytatott kutatásokat, a Bolyai-ösztöndíj jelentőségét eddigi kutatói életpályájukon.

A nyitórendezvény időpontja: 2022. április 28. (csütörtök) 10 óra, helyszíne az MTA Székház Díszterme (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9. I. emelet). A részletes program és regisztráció itt érhető el.

A Kiválóság a kutatásban a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj 25 éve c. kiadvány ide kattintva megtekinthető.