Köszönet az egészségügyi szakdolgozóknak – Jótékonysági díjátadó a Magyar Tudományos Akadémia Székházában Köszönet az egészségügyi szakdolgozóknak – Jótékonysági díjátadó a Magyar Tudományos Akadémia Székházában

Köszönet az egészségügyi szakdolgozóknak – Jótékonysági díjátadó a Magyar Tudományos Akadémia Székházában

A koronavírus okozta veszteségek enyhítése és az egészségügyben dolgozók támogatása – e két cél érdekében kezdeményezett gyűjtést 2021-ben az MTA 194. közgyűlése. A beérkezett egyéni felajánlások alapján összegyűlt több mint 12 millió, az MTA hozzájárulásával együtt 20 millió forintot az MTA Elnökségének határozata alapján a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kapta. A jótékonysági gyűjtést az MTA Székházban rendezett ünnepség zárta, ahol több mint 200 egészségügyi szakdolgozó munkáját díjazták.

A kutatói kiválóság védjegye – az MTA új doktorait köszöntötték az Akadémián A kutatói kiválóság védjegye – az MTA új doktorait köszöntötték az Akadémián

A kutatói kiválóság védjegye – az MTA új doktorait köszöntötték az Akadémián

Nyolcvan kutató nyerte el 2021-ben a Magyar Tudományos Akadémia doktora címet. A kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegző, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédő kutatók kedden vehették át az MTA Székház Dísztermében a rangos cím megszerzését igazoló oklevelet. Az MTA új doktorai között 26 nő található, arányuk 33 százalék.

Nemzeti Tudományos Akadémiák – Hamza Gábor sorozata

Mikor és milyen célból alapították a legfontosabb tudományos társaságokat? Hogyan változott a felépítésük és szerepük az idők folyamán? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre válaszol a nemzeti tudományos akadémiákat bemutató sorozatában Hamza Gábor akadémikus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Római Jogi és Összehasonlító Jogtörténeti Tanszékének professor emeritusa.

A 2022-ben Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat nyert kutatók A 2022-ben Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat nyert kutatók

A 2022-ben Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat nyert kutatók

152 kutató nyerte el idén az MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíját a szakértői értékelések és a kollégiumok javaslatai alapján, a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriuma döntése nyomán. Cikkünkben ismertetjük a támogatásra javasolt kutatók névsorát.

Orosz István akadémikusnak ítélték idén a Kosáry Domokos-díjat Orosz István akadémikusnak ítélték idén a Kosáry Domokos-díjat

Orosz István akadémikusnak ítélték idén a Kosáry Domokos-díjat

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szenátusa magas szintű tudományos tevékenysége, elsősorban az agrártörténeti kutatásokban elért kimagasló eredményei, a felsőoktatásban vállalt feladatainak példaértékű teljesítése és a tudományos élet szervezéséért végzett elkötelezett munkája elismeréseként adományozta Orosz Istvánnak a díjat.

  • 1025 találat
  • További