Elhunyt Tandori Dezső költő Elhunyt Tandori Dezső költő

Elhunyt Tandori Dezső költő

Életének 81. évében, február 13-án elhunyt Tandori Dezső a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és József Attila-díjas költő, író, műfordító, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja, 1993 óta a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja.

Átadták az Akadémiai Ifjúsági Díjat Átadták az Akadémiai Ifjúsági Díjat

Átadták az Akadémiai Ifjúsági Díjat

Tizennyolc fiatal kutató vehette át Lovász Lászlótól, az MTA elnökétől a kitüntetést 2019. február 7-én az Akadémia Székházában. A bölcsészet- és társadalomtudományok, a matematikai és természettudományok, valamint az élettudományok területéről egyaránt hat-hat díjazottat hirdettek.

Az MTA és a tudomány Az MTA és a tudomány

Az MTA és a tudomány

Mivel foglalkozik, és hogyan működik a Magyar Tudományos Akadémia? Melyek az MTA legfontosabb közfeladatai? Kik az akadémikusok? Milyen felfedezések születnek az Akadémia több ezer embert foglalkoztató kutatóhálózatában?

Akadémiai Dolgozók Fóruma Akadémiai Dolgozók Fóruma

Akadémiai Dolgozók Fóruma

Honlapot indított az akadémiai kutatóhálózatban foglalkoztatottak alulról szerveződő mozgalma, az Akadémiai Dolgozók Fóruma. A fórum fő céljai között van az MTA egysége és autonómiája melletti kiállás, valamint az MTA elnökének, vezetőinek, Elnökségének támogatása a Közgyűlés legutóbbi döntéseinek mentén. Az MTA kutatóhálózatában közel 5000 ember, köztük 3000 kutató dolgozik.

Tudományról három percben – FameLab 2019 Tudományról három percben – FameLab 2019

Tudományról három percben – FameLab 2019

Idén is megrendezik a népszerű tudománykommunikációs versenyt, a FameLabot Magyarországon a Magyar Tudományos Akadémia és a British Council szervezésében. A regionális válogatókat követően a magyar döntő győztese képviseli az országot a FameLab nemzetközi döntőjén a júniusi Cheltenham Tudományos Fesztiválon.

Akadémiai elismerés kutató pedagógusoknak Akadémiai elismerés kutató pedagógusoknak

Akadémiai elismerés kutató pedagógusoknak

A Magyar Tudományos Akadémia a pedagógusok kutatómunkájának támogatására minden évben pályázatot hirdet középiskolai és általános iskolai tanárok számára. Idén 13 oktató vehette át a Pedagógus Kutatói Pályadíjat ünnepélyes kereket között Török Ádámtól, az MTA főtitkárától az MTA Székházában.

  • 516 találat
  • További