Akadémikusok emlékezete – Dessewffy Emil Akadémikusok emlékezete – Dessewffy Emil

Akadémikusok emlékezete – Dessewffy Emil

A magyar tudományosság és a Magyar Tudományos Akadémia szempontjából fontos, jeles tudósok életpályáját mutatják be és egyúttal hozzák közelebb a ma olvasójához a Hamza Gábor akadémikus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Római Jogi és Összehasonlító Jogtörténeti Tanszékének professor emeritusa szerkesztésében közzétett és többségükben általa is írt portrék. A sorozatban ezúttal Dessewffy Emil életútját ismerhetik meg.

Hazám díj Lovász Lászlónak Hazám díj Lovász Lászlónak

Hazám díj Lovász Lászlónak

Az értékőrző és értékteremtő életművek elismeréseként alapított Hazám díj egyik idei kitüntetettje Lovász László matematikus, akadémikus, az MTA volt elnöke.

2020. legjelentősebb innovációs teljesítményét keresik 2020. legjelentősebb innovációs teljesítményét keresik

2020. legjelentősebb innovációs teljesítményét keresik

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen – a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával, 29. alkalommal hirdeti meg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot.

Elhunyt Kiefer Ferenc nyelvész, az MTA rendes tagja Elhunyt Kiefer Ferenc nyelvész, az MTA rendes tagja

Elhunyt Kiefer Ferenc nyelvész, az MTA rendes tagja

2020. november 21-én, életének 90. évében elhunyt Kiefer Ferenc akadémikus. Az előfeltevések elméletéről, az aspektus formai és jelentéstani összefüggéseiről, a szóösszetételek természetéről írt munkái révén e területek legjobban ismert nemzetközi szakértői közé tartozott.

Elhunyt Schmidt János agrármérnök, az MTA rendes tagja Elhunyt Schmidt János agrármérnök, az MTA rendes tagja

Elhunyt Schmidt János agrármérnök, az MTA rendes tagja

Életének 86. évében, 2020. november 18-án elhunyt Schmidt János, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a hazai és nemzetközi takarmányozástudomány kiemelkedő tudósa, a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának professor emeritusa. A pályatársak nevében Neményi Miklós akadémikus búcsúzik tőle.

  • 812 találat
  • További