Akadémiai gyűjtés a háború elől menekülő tudósoknak

A jótékonysági gyűjtés célja az Ukrajnában élő kutatók, köztük különösen a kárpátaljai magyar tudósok, akadémiai köztestületi tagok és családtagjaik megsegítése, tudományos és kulturális értékeink megőrzése.

2022. március 2.

A Magyar Tudományos Akadémia néhány nappal ezelőtt támogatási programot indított a lakhelyük elhagyására kényszerülő tudósok, akadémiai köztestületi tagok és családtagjaik biztonságának, jóllétének, létfeltételeinek biztosítása, a magyar kulturális és művészeti értékek megőrzése érdekében. Az Akadémia saját forrásainak felhasználása mellett a program támogatására jótékonysági gyűjtést szervez.

A pénzbeli felajánlásokat a Magyar Tudományos Akadémia – Magyar Államkincstárnál vezetett – 10032000-01483556-00000000 számú számlájára küldhetik el.
A közlemény rovatban, kérjük, tüntessék fel: „Ukrajna”.

Külföldről történő utalás esetén a pénzbeli felajánlásokat a Magyar Tudományos Akadémia – szintén a Magyar Államkincstárnál vezetett – HU71 1003 2000 0148 3556 0000 0000 számú (IBAN) számlájára küldhetik el. Minden esetben fel kell tüntetni a számlaszámon túl a számlavezető („account with institution”) Magyar Államkincstár SWIFT kódját: HUSTHUHB valamint a Kincstár levelező („correspondent”) bankjaként a Magyar Nemzeti Bank SWIFT kódját is: MANEHUHB.
A közlemény rovatban külföldről történő utalások esetében is, kérjük, hogy tüntessék fel: „Ukrajna”.

A fenti számlaszámokra beérkező összegeket az MTA elkülönítetten fogadja és kezeli, így a gyűjtésből származó teljes összeg cél szerinti felhasználása pontosan nyomon követhető.

Az Akadémia a felajánlásokról és a beérkezett pénzadományok felhasználásáról folyamatosan tájékoztatást ad.