Prémium Posztdoktori Kutatói Program

Megjelent az MTA Prémium Posztdoktori Kutatói Programja ösztöndíjasainak összefoglalóit tartalmazó újabb kötet

Húsz kutató záróbeszámolója olvasható abban az új kiadványban, amelyben az MTA által támogatott program keretében elért fő kutatási eredményeiket összegezték a posztdoktorok. A kiadvány cikkünkből letölthető.

2024. január 17.

Az MTA Prémium Posztdoktori Kutatói Program keretében 2017-ben 24 posztdoktor nyerte el a támogatást, és kezdte meg 3 évre tervezett kutatásait: tízen bölcsészet- és társadalomtudományi, heten élettudományi, heten pedig matematikai és természettudományi témakörökben. Egy év elteltével hárman lemondtak a támogatásról, közülük ketten Lendület-kutatócsoport alapítása miatt.
A COVID-19-járvány miatt több kutató is csak az eredetileg tervezett időponthoz képest később tudta befejezni kutatási programját.
Valamennyi kutatás „eredményes” minősítéssel zárult. A most megjelent kötet 20 összefoglalót tartalmaz különböző tudományterületekről.

A kiadvány ide kattintva olvasható.

Az online kötet azoknak a Prémium-ösztöndíjas posztdoktor kutatóknak az összefoglalóit tartalmazza, akik a hatályos jogszabályok szerint hozzájárultak összefoglalójuk közzétételéhez.