Távközlés és Mesterséges Intelligencia – rendezvénysorozat az MTA támogatásával a „Neumann 120” emlékév keretében

A folyamatosságot és a fejlődést egyszerre képviseli a „Távközlés és Mesterséges Intelligencia” című rendezvénysorozat, amelynek második workshopját tartották meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A rendezvényen készített felvétel a cikkből elérhető.

2023. április 12.

A 120 éve született matematikus, a kvantummechanikai elméleti kutatásaival és a digitális számítógép elvi alapjainak lefektetésével méltán világhírűvé vált Neumann János tiszteletére szervez rendezvénysorozatot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának Távközlési és Médiainformatikai Tanszéke.

A programhoz kötődő eseményeket a Magyar Tudományos Akadémia Távközlési és Tudományos Bizottsága is támogatja, hiszen ezek keretében az aktuális kutatási eredmények bemutatása mellett – Neumann János szellemi örökségéhez hűen – a közeljövő lehetőségeire és tudományos kihívásaira is megoldási alternatívákat és utakat keresnek úgy az akadémiai, mint az ipari szektor szakemberei.

Pillanatfelvétel a „Távközlés és Mesterséges Intelligencia” című workshopról Fotó: spot.sch.bme.hu

A „Távközlés és Mesterséges Intelligencia” című rendezvénysorozat második workshopját 2023. március 28-án tartották a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A workshop tartalma az MI világának szélesebb spektrumú áttekintésétől a mély, szakmai specialitásokig terjedt.

Az eseményről szóló részletes tudósítás ide kattintva olvasható.

A Budavári Schönherz Stúdió felvétele az alábbi videóra kattintva tekinthető meg.